Додик: Морамо очувати принцип ротације

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци са амбасадором Италије у БиХ Рајмондом де Кардоном. Предсједник Додик рекао је да је Република Српска успјешно имплементирала резултате избора и формирала органе власти. Додик је такође изразио наду да ће и процес конституисања власти на нивоу БиХ бити што прије окончан и поновио […]

понедељак, фебруар 21, 2011 / 14:18

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци са амбасадором Италије у БиХ Рајмондом де Кардоном.

Предсједник Додик рекао је да је Република Српска успјешно имплементирала резултате избора и формирала органе власти.

Додик је такође изразио наду да ће и процес конституисања власти на нивоу БиХ бити што прије окончан и поновио да у том процесу мора бити очуван принцип ротације. Формирањем власти на нивоу БиХ створиле би се претпоставке за рјешавање отворених питања која се, прије свега, односе на имплементацију одлуке Суда за људска права у случају „Сејдић и Финци“, закона о попису становништва, подјеле имовине и убрзања просеца европских интеграција БиХ, рекао је предсједник Додик.

Он је нагласио да Република Српска поштује Дејтонски споразум и настоји да заштити своја легална и легитимна права и интересе.

Предсједник Додик и амбасадор Италије размијенили су мишљења о свим актуелним питањима у РС и БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *