Никола Лазаревић: Додик – пропаст или шанса Републике Српске?

"Није нама нико крив, ми смо говна!" Нисам ја то први рекао, али се слажем. Зато нам и јесте овако данас, 23 године после грађанског рата.

недеља, 28 октобра, 2018 / 22:19

Одјекује у ушима ова историјска чињеница изречена погрдно, али оправдано о народу коме припадам, витешком народу који се кроз историју стално борио за слободу, био увијек на страни правде, народу који је увијек знао шта неће, али никад није знао шта хоће?

У ослободилачким ратовима је увијек побјеђивао, све добијао, али захваљујући својеглавошћу и својим "вођама", за пар деценија све губио.

Рат био 3.5 година, па се завршио, остали гробови, остале вјече ране, али српски народ опстао на својим огњиштима,неки се раселили из Федерације и Републике Српске Крајине и основали свој нови дом у Српској.

Опстала је скоро комплетна привредна и друга инфраструктура, фабрике, енергетски сектор, пољопривредна добра, задруге, већина фабрика у Српској је радила смањеним капацитетом у рату, наставиле су радити снажније после потписивања Дејтонског мировног споразума.

Значи, изађосмо из наметнутог нам рата са народом на компактној територији, овјерисмо као конститутивни народ кроз Дејтонски споразум границе и правно устројство Републике Српске у УН, добисмо међународни легитимитет и писмене гаранције за несметан рад и развој од пет чланица Савјета безбједности.

Добисмо Републику са народом пуним наде, Републику која је имала право на своју заставу грб и химну, своју војску, полицију, владу, Скупштину, судове, институцију предсједника Републике, право на међународно представљање Републике, све кроз министарство иностраних послова, кроз културу и спортска међународна такмичења под заставом Републике Српске.

Добисмо право на своје образовање, право на свој индентитет и писмо, своју територију са фабрикама и за око 1,3 милиона становника,(по попису прије рата, што није ни близу тачан број после рата) нејвероватно велико богаство у ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА.

Добисмо нажалост у аманет и нељуде које ископили сваки рат, добисмо политичке, цивилне и војне ратне профитере, као и ратни олош који појединачно, или групно, све као сарадници нама ненаклоњених тајних служби начинише ратне злочине и укаљаше српски образ и чувену војничку српску част.

Добисмо нажалост после рата и неизграђен политички и правни систем, добисмо тутора у виду Високог представника и доста непријатеља из међународне заједнице, поред већ снажне фундаменталистичке струје код муслимана у Федерацији.
Проведосмо у тој атмосфери прве послератне изборе 1996 године за ниво Републике Српске и за неке српске представнике на нивоу БиХ, изборе гдје побиједи СДС плебисцитом народа са преко 95% подршке гласача.

Ништа нелогично, других партија практично није ни било, тако да није било јачих политичких противника, осим непотребних радикала, слабих социјалиста и у Лакташима, партије пријератног реформског посланика Милорада Додика.

Нико паметан првих година после рата није ни помишљао да се бави политиком, није хтио, или се није хтио излагати опасности, односно, супроставити ЛИНИЈИ ТВОРАЦА(част изузецима), касније ће се испоставити и зачетника наше пропасти, или боље речено, претеча каснијих стечајних управника привреде и морала Републике Српске.
Није било лако тада бити човјек са СТАВОМ, зато имам поштовање за оне који јесу у то вријеме били нека врста опозиције ЛИНИЈИ СТВАРАОЦА.

Није било лако у то вријеме рећи нешто против ЛИНИЈЕ, односно, рећи нешто против ратнопрофитерских битанги из политике, рећи нешто против цивилних профитера-донатора и војних ратних профитера, ако кажеш, појешће те мрак.
Много њих је имало иза себе оружане банде, морало се шаптати, до душе, било је храбрих људи који су јавно о томе говорили, али неким је то пресјело, тако да су неки платили право на свој став главом, други су се морали уклопити са линијашима, није било код тадашњих ЛИНИЈАША зајебавања, или си са нама, или против нас?

Рјешавало се то тада по кратком поступку, без обзира о коме се ради, честитом политичару, храбром ратном војнику-официру, или обичном човјеку, код тадашње ЛИНИЈЕ у Српској, као у осталом и у Србији, није било Голог отока, све да преваспитају "реакцију", они су били практичари, нема те и тачка.

СВЕ МОЈ ДО МОЈЕГА

Е, од тада, од те прве вишепартијске фарсе и побједе ЛИНИЈЕ на првим послератним изборима, па до наметања мањинске владе под управом Додика,поновног повратка, овог пута меке ЛИНИЈЕ кроз Калинића, Чавића и Иванића, па опет повратка Додика до данашњих дана, значи, од Аранђеловдана, новембра 1995. године, дана потписивања мировног Дејтонског споразума, па до данас, имамо само 1/3 тадашњег богаства Републике Српске.

Привреду су НАМЈЕРНО уништили политички лихвари, све радећи за менторе, за увозне, енергетске и друге лобије, те домаћу ратнопрофитерску банду.

Републику Српску су истовремено странци без икаква отпора развластили и ојачали тзв. заједничке органе БиХ, све због уцјењених лопова и кукавица, удбаша, те људи недораслих историјском моменту у врховима водећих политичких партија Српске, поготово у тадашњем СДС.

У то срамотно и понижавајуће вријеме, неке вође су правиле тајне спискове неподобних у њиховим редовима, МЕНТОР их је сјекао као снопље, због те издаје епских размјера, отеше Републици Српској војску, тајну службу, уведоше судове на ниво БиХ, одузеше нам право на монетарну политику, укинуше нашу царину, уведоше заједничку пограничну полицију, укинуше химну, грб и заставу, укинуше право на међународно представљање у спорту под заставом Српске,……………………………………………………………….

Јесу то урадили странци, али никад без договора, или прећутне сагласности "наших", ко год другачије каже, лаже и тачка.
Посљедице овог дводеценијског осмишљеног удруженог подухвата су катастрофалне, велика је незапосленост, уништена је привреда, влада партократија, младост нам одлази, приватне дипломе и "бизмиСмени" владају од локала, до државе, народ је подијељен, породице на рубу егзистенције.

Имамо најнижи стандард у Европи, на крају свега, као јавна личност и национално одговоран политичар, човјек који је још прије пет година понудио влади свој програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА и пројекат изнуђене ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ, морам да ЈАВНО народу укажем како је на дјелу последњи УДРУЖЕНИ ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ, уништавање, крађа и приватизација преосталих ПРИРОДНИХ РЕСУРСА,народног блага и услова биолошког опстанка становника на овим просторима.

НЕМА ПРОБЛЕМА, ИМА РЈЕШЕЊА

Као човјек који промишља годинама унапријед, морам да укажем на једну нелогичност, али 100% истиниту чињеницу, морам да кажем како је ово неподношљиво стање велика шанса да се збију редови, да се подвуче ЦРТА и да се дигне Република Српска.

Одговорно тврдим да има једноставно рјешење, све као одговор бремену времена у коме живимо, односима са Федерацијом, стањем у регији, Европи и свијету, те стањем безнађа наше нације, стањем које је изазвао неизграђен привредни, безбједносни, правни, политички и образовни систем, неморал у друштву, уцјене због "сигурног државног посла" и подијељеност народа изазвана од стране оних који су нас у ову ситуацију и довели(част изузецима).

После ових криминалних избора, енормне крађе гласова, личног понижења грађана пристајањем на продају гласова, на уцјене због очувања радног мјеста у јавним и приватним предузећима, имамо шта имамо.
Можда је тако и најправедније, БОЉЕ НИСМО КАО НАРОД НИ ЗАСЛУЖИЛИ, како смо двије деценије сијали, тако смо јесенас пожњели, значи, свјесно смо дали поново легитимитет коалицији на власти да управаљају нашом судбином.

Ја ту примједбе немам, једноставно речено, "ПОШТУЈЕМ ИЗБОР НАРОДА", АЛИ КАО ОСТВАРЕН ЧОВЈЕК И ТВОРАЦ СПАСОНОСНОГ ПРОГРАМА, ТВРДИМ ДА ИМАМО ПОСЛЕДЊУ, УЈЕДНО И ИСТОРИЈСКУ ШАНСУ, ЗАТО ТРАЖИМ ОД ВЛАСТИ ДА СЕ КРЕНЕ У ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ.
Сад је значи на побједницима избора све, имају апсолутну власт за све нивое, могу да овако наставе, да одрже овај

ПОЛУРОБОВЛАСНИЧКИ СИСТЕМ, да раселе младост, оставе нас старије да биолошки, за најдаље 2-3 деценије изумремо и кости оставимо на 1/2 празне и распородате територије Републике Српске.
Да нам тада, као данас на Косову и Метохији "ГРОБОВЕ ЧУВАЈУ, ИЛИ РУШЕ, ОНИ СА ДУГИМ БРАДАМА И КРАТКИМ ПАНТОЛОНИЦАМА", како сам петог октобра, у задњој реченици на завршној конференцији за штампу у кампањи рекао.
Ту долазимо до одговора на наслов текста, долазимо до сигурно најјачег послератног политичара Републике Српске, Милорада Додика.

До њега је хоће ли дозволити сарадницима да мисле и раде, укључујући ту са њима сву памет Српске, све да се упрегне у обнову око 3.000 људи на свим нивоима, да се адекватно и стратешки одговори бремену времена, односно, да се донесе економска политика за наредна два четворогодишња циклуса, да се на основу те економске политике припреми јасан програм са роковима извршења, или другим ријечима речено, да се стратешки приступи изградњи-доградњи неуништивог правног, политичког, безбједносног и привредног система Републике Српске.

Да се прилагоди систем образовања изградњи привредног система, посебно да се прилагоди МЕГА развоју стратешких грана привреде (пољопривреда, енергетика, дрвна индустрија), да се донесу постицајни Закони за ове гране привреде, да се истовремено проведе чишћење и уређење цијеле територије Српске, предуслова МЕГА развоја туризма, по мени, четвртог стуба привреде за наредне деценије и коначно, да се изгради у кратком року супер хумано друштво, за шта не треба много средстава, само добра организација и воља.

До Мила је да ли ће остати АУТОКРАТА, или ће знати-хтјети донијети слогу у народ, да ли ће подијелити одговорност, понашати се државнички и господски према опозицији,односно, да ли ће као визионар ујединити све, од владе, локалне самоуправе, институција, интелигенције, Удружења грађана, до медија и тиме донијети позитивну стваралачку енергију у народ, све да на тим крилима и оптимизму народа Српска крене три корака брже од било које државе у регији, или ће због сујете и неповјерења у друге, аутократски кренути путем који нас води у неизвјесност и сигурно још много горе стање, ако не и уништење.

До њега је значи све,невјероватан смо ми народ, дали смо му-дозволили све до сада, оно што у нормалним демократијама не припада ни једном предсједнику Републике, ни предсједнику владе, нити што у модерним парламентарним монархијама не припада ни једном монарху.
Дали смо му овако располућени и несрећни опет судбину наших породица, још горе, судбину Републике Српске у његове руке.

Да ли ће то коначно знати цијенити, да ли ће коначно показати душу и саосјећање за свој народ и тиме постати позитивна историјска српска личност?

Да ли ће остати запамћен као ДРЖАВНИК, тиме стати уз бок јединог српског државника после другог свјетског рата, великог патриоте, господина и доказаног државника, проф. др. Војислава Коштунице, или ће заборавити да је народна последња, те ће морати бити отјеран насилно, све као ДИКТАТОР и човјек који је покушао да уништи Републику Српску, видјећемо.

Од мене искрена подршка и порука: "Имаш Миле прилику, све ти се посложило, од Сарајева, до Бања Луке, знам да знаш знање, знам да ћеш много помоћи Српској и Федерацији ако те тамо у Сарајеву буду хтјели чути муслимани и странци."
Знам да разумијеш како је вријеме да подијелиш одговорност, да помогнеш Српској тиме што ћеш бити представник свих Срба и свих грађана Српске, да ћеш бити коректив власти и дати прилику институцијама и другим писменим патриотама да ураде овај МЕГА посао по Српску.

Мој ти је искрени савјет, искористи Миле ову подршку народа у корист општег добра, докажи да си ДРЖАВНИК, нека то буде за вјечну славу твог имена, уз захвалност српског рода и на понос твоје породице, или одмах одступи, иди, док није касно за тебе и све нас у Српској.47 КОМЕНТАРА

 1. „Ето, па ти види шта ћеш, ајде, де“

  Била је то узречица моје покојне бабе Стане,мајке моје мајке, жене чији је муж страдао док је држао одступницу у повлачењу народа и његове дјеце за вријеме чувене Францетићеве офанизиве.

  Жене која је тада мужа изгубила, али дјецу сачувала, све да би овог рата имала шта дати за своју отаџбину и дала је, Бог да јој душу прости.

  Дала је два сина за Републику Српску, два носиоца Карађорђеве звијезде.

 2. Црни Никола шта уради!
  Какав државник и бакрачи.
  Својевремено сам сједио са човеком који је сада савјетник твог „државника“.
  И чита он новине а у тексту њега* обасипају врлинама и свим могућим атрибутима на које се он док чита о себи ваља од смијеха јер зна да он није ни близу онога што је о њему написано.
  Текст си морао написати нешто као говор оног радикала дал из Вишеграда или Србиња ако се сјећаш тог лика што је у очи у очи проклео Додика бираним ријечима пред масом народа у првом мандату.
  Никада се више није чуло за њега осим да је експресно добио стан од “ државе“ и да му је жена (у)легла на буџет.
  Народ остао изјебан али је брадоња завршио посао.
  Друга грешка ти је што измишљаш чињенице,тим измишљотинама си директно умањио одговорност “ државника“ за целокупну пропаст.
  Симо ти је све ово указао на други начин.
  И на крају,можеш мислити шта хоћеш,каква баба и Карађорђе?!
  Иде се ка друштву гдје ће бити важније у којем привредном друштву ти је баба имала акција него које си националности.
  Да је баба била комунистички насилник, потказивач,доушник,сарадник било би хљеба и за тебе са њиховог ножа и погаче.
  Боли њих за Карађорђем и мртвима, само будали није јасно да је на врху комунистички и усташки малоумник.
  Зато живи часно, нису они сунце на небу.

 3. Е мој бин Младене, теби је из зајебанције, или по задатку коментарисати,често (не) намјерно неповезано.

  Не знам какве сам чињенице измислио, кад већ тако нешто напишеш, онда и кажеш на шта се то односи?

  Прочитај ти још једном текст, види приједлоге и поруке, исто се односи на Сима.

  1. Прва исправка текста:

   „Јесу то урадили странци, али никад без договора, или прећутне сагласности „његове“, ко год другачије каже, лаже и тачка.“

  2. Трећа исправка:
   Ниси ни поменуо државника на британском транспортеру како је ударио на Полицију Републике Српске. У Брчком су Американци из хеликоптера пуцали на Србе који су одбранили полицијску станицу од државника 5 или 6 рањених.

   Шта би данас било када би неки маргиналац, шверцер и ратни профитер са два (2) посланика кренуо заузимати полицијске станице.
   Мантијаши која му данас курац љубе не би силазили са ужета,издаја удар на Републику.

  1. Четврта исправка:
   Ниси поменуо да је ово државнику 4 или 5 мандат у континуитет а да је једини резултат ( није нико наметнуо) до сада да је са Бакиром и Драганом једино направио Закона о јавним набавкама БиХ да Игор може узимати милионе а ти му пиши словољубље.
   Два мандата су доста,показао је своје право лице.

  2. Пета исправка:
   Само ментално и физички болестан српски народ може гласати овако.
   Ти поштујеш резултат а државник и компанија су заробили здравство.
   Па народ као наркомани извршава све што им дилер тражи.
   Ниси то ни поменуо
   О колонији Бања Луке која се простире од Прњавора до Требиња такође ни ријечи.
   Само још Бирач Зворник није укњижен као приватна ствар државника.
   Руски систем гдје је све у власништву једног одјељења месарске школе и пар пијачара који су одрасли са државником.
   Ова два мандата која му ти желиш Српска неће преживјети.
   Ти Никола трпи окупациону власт када вас преузме ФБиХ.

 4. Немојте тако Младене. ОН је од малих ногу био узоран пионир па узоран омладинац који је , помоћу очевог тамића , на тржници у Загребу зарадио 5 – 6 станова (оних у Београду) и то све продајући паприке и купус. Колико би тек зарадио да је продавао лукац и кромпир? А тек да му се Шпирић придружио у том бизМису е то би тек биле паре? По неком процјенама , могла је та екипа зарадити неколико десетина милијарди па би сав Београд био њихов и сав на води. Није „зелени“ крив што није дорастао тој величини и што га ОН не жели увести у уски круг својих сарадника и обожаватеља.

  1. Није проблем да има двије зграде у Београду да је урадио барем нешто.
   Све што се ради ради се логиком да се може узети,украсти само кроз инвестиције.
   Када би узимао из сефа онако,чак би га и Симо карао као Караџића што кара.
   Никола ако је паметан,ако има желудац да ради са шљамом и олошем треба да се стави у „службу“ Републике накупи 2-3 милиона €ура пољуби земљу прекрсти се па у свијет да не дочека зла у које га државник води.

  2. Изгледа да се нисмо разумјели? „Није проблем да има две зграде“. Да , али проблем је како је то зарадио. Пошто добро познам прилике у Загребу , из тог времена , одговорно тврдим да је немогуће толико зарадити на тај начин. С друге стране , имам информације како је успио доћи до толиког новца и уз чију „асистенцију“.

 5. Ништа ти Младене ниси написао што не зна сав народ, није ни распућин, напротив.

  Опет великом већином тај исти народ хоће да гине за Додика,па кад они већ гину за њега,не може бити да већина није у праву, зар не?

  Кад је тако, онда је ова колумна свјесно написана порука народу и Додику од Николе Лазаревића, часног официра и доказаног родољуба, она гласи:“ Вријеме је да Миле свим срцем гине за народ, или ако овако настави, нека погине од њих, треће му нема, нажалост ни народу“..

  Значи, нема разлога да се на честитог и прејаког Лазаревића“ једите“, ја нисам Говедарица, ни Иванић, ни Чавић, ни остали мање важни из опозиције,они који од 2010 године не знају да побиједе лако побједивог Додика.

  Ја сам идеолог, патриота и вођа авангарде,не водим државотворни СДС па да ми се замјера, нисам класичан политичар,мени други не пишу говоре, нити ме морају савјетовати, напротив ја сам творац спасоносног програма за Српску и творац платформе коју због катастрофалног пораза опозиције, све у корист општег добра предлажем вожду Додику кроз ову колумну.

  Значи, ја знам знање, имам муда и СТАВ, сигурно сам тренутно најјачи и најхуманији човјек који се бави политиком у Српској, доказ је и овај добронамјеран текст.

  Нажалост, народ неће овакве, неће народ ни СДС и поштеног Говедарицу, неће ни Иванића, неће они ни Жељку, Тегелтију, Радмановића, неће они демократију, они хоће вожда и аутократију, зато и воле Мила.

  Одлично, сад само народе тражите да он воли вас, али не да вас воли и брани као Слободан Милошевић, са оном чувеном „волим и ја вас“, јер што је он бранио, све је српски народ изгубио?

  Пустите ви мене, тражите ви сад Младене, распућине, Симо и остали, да вам вожд Миле дјелом покаже да вас воли, односно да уради оно што му је Никола Лазаревић, господин и човјек који води одговорну националну политику у НАМЈЕНСКОЈ КОЛУМНИ предложио.

  Иначе, сваки народ зна шта је добро за њега и ко им може стварно помоћи?

  Тако код њемачког народа авангардни ЗЕЛЕНИ газе Меркелову и остале партије гиганте у Њемачкој, значи,док ЗЕЛЕНИ владају Аустријом и Европом, док се све питају у Бриселу, ЗЕЛЕНЕ СРПСКЕ српски народ неће, ваљда српски народ зна шта неће, шта знају тупаве швабе?

  Значи ти би БИН-МЛАДЕНЕ да се вођа ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ и последње свјетло име Српске политике прља јадним текстовима, да чисти говна која су сви изасрали 23 године после рата?

  Да нападам народни избор, како рекох у колумни “ народ зна шта неће“ значи, није хтио Говедарицу, Иванића, није хтио зелене, ни мене, шта ја сад требам да радим, да тврдим да је народ глуп, ајде не сери?

  1. Извини Никола, схватио сам.
   Крдо,јато и стадо увијек доносе праве одлуке.
   Кажу људи кад једна овца е сад дал овца или ован нисам сигуран из стада скочи под воз у пролазу да све до једне буду самљевене на шинама.
   Нема размишљања.
   https://youtu.be/Y7E1UD0Kahc

 6. Ма ја само шаљем јасне поруке.

  Није мени досадно, па бих дангубио, ЈА ОВАКО ИЗЛАЖУЋИ СВОЈУ ГУЗИЦУ, свјесно намећем позитивно мишљење.

  Не видим ја ништа добро у наставку овакве владавине, нпр. ако рецимо нови предсједник владе не буде имао одријешене руке да окупи тим са јасним програмом, него се све буде рјешавало у канцеларији члана предсједништва БиХ у БЛ.

  Једно је бити коректив, друго да нови премијер нема ауторитет, да не може позитивно одговорити бремену времена.

  То није добро ни за кога, а највише ће то пресјести Додику, преслаже се политичка сцена, опозиција коју ће да предводе млади јастребови биће прејака већ за годину дана, живи били па видјели.

  То није лоше, напротив, али ће у аутократском систему морати доћи до одговора власти, што ће свакако зауставити све нормалне токове, по старом правилу, сви ће се ресурси користити са обрачун са опозицијом, умјесто да се коначно четири године ради на развоју са јасним програмом.

  1. Не могу стићи ових дана да коментаришем, пече се ракија, али ти обећавам да ћу ти овај текст развалити кад завршим посао.

   Никад више глупости и лажи ниси написао.

  1. Интересантно, кад нешто конкретно и коректно напишем, као у коментару за СДС поводом Цицковог писмена, тада је то одлично?

   Кад напишем колумну о нашој црној судбини због 23 године безмуде и покварене власти у Српској, без обзира што добро разумијем кроз шта су све морале пролазити?

   Онда апострофирам Мила, као оличење диктатуре, али и предложим рјешење по питању организовања друштва, те његове улоге у будућем времену, онда……………………..

   Е то и долази сујете, до потврде да се дупеувлакачи поистовјете са вођом, чак неки почну мислити да мисле?

 7. Једва чекам да почнеш ратовати са чињеницама, да ти као „идеолог“ нешто за „дневник изјавиш“, што рекао Вишљушка у филму Лепа села, лепо горе.

  Знаш шта, ја овдје користим прилику да пошаљем јасне поруке, не да се расправљам са оним који „хоће да нама покажу“, или будалама који мисле да мисле.

  Немој ме само разочарати, да те морам „карати“, што рекли турци, све због тога што си мислио да мислиш?

  1. Ja te apostrofe stvarno nisam razumio. Jesi li me optuzio da sam pozicija ili opozicija ili oboje? Ja sam tebe jasno optuzio da hoces na milino korito zajedno s njegovim snsd prascicima i stevandicom kao kapitalcem. Moj status u esdeesu je jasan. Godinama cekam da me vukota pozove da spasim ono sto se spasiti moze, a to parlamentarni status. Ne mogu se dobiti izbori podrskom grupi koja previse lici na otpor u Srbiji. Treba imati program (pritom ne mislim na bijelu knjigu u izdanju esdeesa.

  2. Simo je govno, bilo da je tackica ili kokoska. On je na ovom sajtu najveci Dudukov dupeuvlakac. Supalj k’o trska. Obicna konjina jedna! Svakom loncu pokolopac, samo da Duduku lize dupe!

 8. Нисам ја тебе милоа ни за шта оптужио, напротив, ја сам само указао на твоја два дијаметрално супротна коментара на два поста.

  Немој Симо овдје да псујеш, има начина и начина, једно је сочно употребити некад неку ријеч,што ти приличи, друго на овај начин показати да си кењац, са тенденцијом да постанеш кења.

  1. Не сери!

   Никад са увредама не крећем први, али никад и ником не остајем дужан.

   Јасно и поштено.

  1. Милоао,
   Слободан Васковић прије свега ради за себе и своју дјецу а затим за добробит свакога ко истински воли и вјерује у Републику Српску.
   Истинска је срећа када неко ради оно што воли,када му посао није терет а још од тога може лијепо да живи.
   Јасно је да Република Српска нема будућност али бар се треба потрудити да нестанемо као људи.
   Ова звјерства убијање, пљачка, рекетирања, уништавање свих природних ресурса, безакоње и комплетно дјело мафијашке хоботнице са благословом цркве неко мора записати.
   Можда читаш а можда и не Анту Томића из Хрватске.
   Њему се умоболни медији пичкоустог егоманијака из Србије диве. Њима радикалским сподобама ето као није јасно како неко може да полије кантом гована човјека који пише као Анте Томић.
   А да неко у Србији пише као Анте Томић убили би га ко Ћурувију.
   Тако да ти мораш још доста корачати, читати, посматрати да би схватио да је тај патриотизам како га ти видиш веома, веома болестан и наказан како за тебе тако и за све који дјеле исте „вриједности“ као и ти.
   Васковић, Вукановић, Радовановић,и онај блогер из Градишке заједно вриједе као један Анте Томић а Српски народ треба бар 10 људи као Анте Томић.

   ПС: Моја препорука је да за почетак прочиташ текст од Анте дал Христови саборци или ратници и да након тога покушаш замислити како би такав текст изгледа да га неко напише о Србима.
   Филм који би ти препоручујем је “ љубави живот домобрана“ и онда само замисли да то неко сними о врху борачке организације.
   Срби би уз смијех оздравили.

  2. Ne spadam u red Srba koji se divi putinu-djokovicu-tesli-kostunici, a vidim da si ti na tom fonu. Ja sam ona stara garda okupljena oko Slobe, DB, SDS-a koja je spremna da uzme stvar u svoje ruke. Nemoj zamjeriti, ali iz tvojih stavova izbija petokraka. Vaskovicu bi bilo bolje da pise o nekim benignim stvarima i da ne cacka mecku. Nije mi jasno zasto se neko izlaze nepotrebnom riziku, a zna da zivi na mjestu gdje zivot vrijedi 1.000 eura. Nikad ne bih svojim imenom i prezimenom izjavio nesto protiv ovog zla na vlasti u RS i time rizikovao u najmanju ruku premlacivanje teleskopskim palicama. Smatras li da ce kovacevicevi buduci tv prilozi biti malo manje ostrasceni?

 9. Резултати владања свих владара задње 23 године овим простором наведени су у тексту.

  Избори су завршени,народ је своје рекао, траже „вођу“, пошто је тако, онда нам остаје смао упитник у наслову, зар не?

 10. Никола,

  ово твоје теоретисање нема никакве практичне вриједности.

  У петак питам Милу зашто не позове Србе у САД да подрже Трампове људе на данашњим изборима. Он сав изненађен призна да му нико није скренуо пажњу на то, захвали ми и обећа да ће то урадити. Мислим да ће испунити обећање.

  То су практични савјети, а не твоје баљезгање, збрда-здола.

 11. Не знам за које „баљезгање“ пишеш?

  Не може бити практичније него што су савјети-поруке из колумне, народ је изабрао вођу, сад вођа треба да буде практичар и постане за два следећа мандата државник.

  Ако он постане државник, значи да је Република Српска сачувана, да је престала миграција оних којим морамо оставити уређену државу, односно,да је изграђен комплетан систем.

  1. Јел’ ти стварно мислиш да Додик има толико времена и шамполиона да дешифрује твоје хијероглифе?

   Њему треба конкретан савјет као овај мој за Трампа.

   Кад Трамп данас развали на изборима тек онда добија пубу власт, а Додик, захваљујући мени, на његовој страни.

   То је политика, а не ово твоје баљбаљ.

  2. Све је то лијепо, али шта ако Трамп сазна да си ти насавјетовао Додика – оде Баја са свих предсједничких функција, а на њгово мјесто засједе Симо Ороз. Стварно, Симо, шта ћеш ти ако Миле сазна да већ дуже вријеме кујеш против њега перфидну завјеру и спремаш унутарстраначки пуч. Пази да не прођеш као она брбљива, осјечанска жентурача Рајко Васић која сада кмечи, љуби Бају у руку и моли га да му опрости, и постави га за организационог секретара СНСД без чега ће пропасти не само СНСД него и Република Српска.

  3. @Simo P. Kokoska

   Pogodio si „sve u bocu“ k’o Dodikov „prvi obavjestajac“ i Lukacev savjetnik Predrag Cerenic. Simo, ti si nezamjenjljiv, najbolje bi bilo da rukovodis preduzecem za komunalnu cistocu.

  4. Види се да ништа не знаш!

   За вријеме Барака Обаме су били два пута избори за Сенат и Конгрес и оба пута је Барак Обама изгубио и Сенат и Конгрес.
   А оба пута у вријеме тих избора је по анкетама маеричких медија био дупло популарнији него Трамп данас. По анкетама, наглашавам.

   У Америци је велики успјех за предсједника САД када под својом контролом има бар један дом, горњи или доњи, није битно. То му омогућава да има много лагоднију позицију него да има дома контра себе као што је имао Обама у оба мандата.

   Јел’ ти сад јасно, глупане, да је Трамп остварио велики успјех.

 12. Пусти Трампа, војни комплекс је тамо преузео од банкара давно власт, биће до смака свијета шта они кажу и тачка.

  Било, не било смака, ми до тада морамо живјети,ако не ми, наша дјеца свакако, па ја због тога у свом баљезгању у колумни предложих Милу да се осмисли економска политика за наредних осам година, да се прилагоди томе јасан програм развоја стратешких грана привреде за наредне деценије, да се јединство покаже кроз квалитет, а не силовањем опозиције, да се……….

  Понављам, ако Миле постане државник, имамо шансу, ако овако наставимо, најебали смо сви.

  Е видиш, све има границу, ја у гроб не идем да би због Мила и његових „савјетника“ сутра мој крст, крстове мојих родитеља, ђедова и баба, прађедова и прабаба у мом породичном гробљу рушили они са дугим брадама и кратким пантолицама.

  Како рекох у колумни, нема проблема, има рјешења.

  Није Миле још имао противника, до душе, ја сам за то крив, али као што каже она популарна емисија, „никад није касно“, зар не?

  Лако ће се ријешити проблеми ако систем буде функционисао као до сада, млади су се почели бунити, нико њих више неће зајебавати, а Бога ми, ни прејаког Лазаревића.

Оставите одговор