Јоаникије се чуди мржњи према Србима од стране Монтенегрина

Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки Јоаникије рекао је да у Црној Гори није било оволике мржње према српском народу као што је то данас.

недеља, 28 октобра, 2018 / 18:56

Владика је напоменуо да је српски народ научио да трпи и да се нада, вјерује, да се моли и прашта, те да ће, без обзира на искушења, ићи напријед.

Он је нагласио да српски народ у Црној Гори нема чега да се стиди нити да се плаши, те да једино неће да производи и изазива још веће зло и да се завађа са заблудјелом браћом.

"Претрпјеће заблудјелу браћу која мало, мало, па хоће да руше неку цркву или да прогоне свештенике или да отимају храмове. Гдје то има да раде тако, а хоће, кажу, у Европу. Они су Европејци", рекао је владика Јоаникије у Храму Светог Николе у Бијелом Пољу.

Он је поменуо и рјечник "скоројевића", који се, каже, "стално нешто фокусирају".

"Кад год неко оде у Брисел каже `да се фокусирамо на ово`, "да се фокусирамо на оно`. Кад би толико пажње било на добро, било би нам свима добро, а од тих `фокусирања` је слаба вајда. Погледајте само какав је рјечник тих скоројевића, али морамо се молити Богу", рекао је владика Јоаникије.