21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Нијемци гину у поплавама

Четири особе су погинуле, а више од 30 је нестало у поплавама на западу Њемачке током којих се срушило шест кућа, саопштила је полиција. Смртни случајеви пријављени су у округу Арвајлер, у региону ријеке Ар, која се улива у Рајну.

четвртак, 15 јула, 2021 / 08:29

Трагедија се десила у покрајини Ринеланд-Палатинат, гдје је још 25 кућа под ризиком од рушења.

"Тренутно имамо нејасан број људи на крововима којима је потребно спасавање. Ватрогасци и спасиоци су послати на многа мјеста. Још немамо јасну слику пошто се спасилачке акције настављају", изјавио је раније портпарол полиције у Кобленцу.

Жељезнички, друмски и ријечни саобраћај сусендовани су на Рајни и дуж ове ријеке.

Олује са јаком кишом очекују се на југозападу Њемачке током дана, а падавине ће трајати до сутра увече, саопштила је њемачка метеоролошка служба.