Није све у парама, има нешто и у почастима: Додик одликовао Лазанског

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик уручио је Орден части са сребрним зрацима новинару и војнополитичком коментатору Мирославу Лазанском.

четвртак, 20 децембра, 2018 / 11:29

Додик је указ о одликовању Лазанског донио у вријеме док је био предсједник Републике Српске, а јуче је обављен свечани чин додјеле ордена. Додик није пропустио прилику за сликање, па је лично уручио орден Лазанском на основу овлаштења актуелног предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

Додик је наставио са разбацивањем одликовањима, које дијели по личном нахођењу и очекиваном одјеку у јавности. Тако је додијелио орден Његоша првог реда кошаркашу Горану Драгићу, што је класичан апсурд.

Према Уставу Републике Српске, "ордени су јавно државно признање Републике Српске које се додјељује лицима или институцији за изузетне заслуге према држави". Драгићеве заслуге јесу биле за орден, али за заслуге према словеначкој држави, којој је донио злато са Европског првенства. Заслуге према Републици Српској, сем сликања са Додиком, нема.

Заслуге Мирослава Лазанског такође су у домету личних односа са Додиком, који га је унајмио за властиту пропаганду.

Лазански је изјавио да му је указана велика част и да одликовање доживљава као признање за његов рад од 1992. године.

– Пратио сам медијски стварање Републике Српске и био сам овдје и за вријеме рата. На неки начин се сматрам и дијелом Српске пошто је моја мајка Српкиња из Високог, а ја сам живио у Требињу гдје сам завршио Гимназију "Јован Дучић”, рекао је Лазански.

Ово је Лазанском друго одликовање у каријери.

-Имам један војни орден, односно Медаљу за војничке врлине којом ме је одликовао председник Јосип Броз Тито 1977. године и сада, послије Тита, одликовао ме је Додик. То је врло занимљиво. Осјећам се почаствованим и врло поносаним што сам добио орден од председника Додика, рекао је Лазански.3 КОМЕНТАРА

 1. Мислим да је и Симо заслужио орден код Додика, у осталом као и неки други његови савјетници, они који од мене купе идеје годинама уназад.

  Такође би Додик требао дати орден Владу Тришићу, Младену Босићу и Сузани Рађен за несебично слуђивање опозиције, чак би њима требао намаћи и који милион, јер да није било ГАРА ТВ и Босића сигурно би изгубио изборе још 2014 године.

  Не бих ту никако могао изоставити велике помагаче, плаћене нарикаче,оне разне политичке и економске аналитичаре, она говна која су плаћена да преко наведених медија народ јебу у мозак, што је посљедично такође много Милу помогло, опет, што би он свакако требао посебно цијенити.

  Неизоставно су велико признање од Додика заслужили Васковић и Вукановић, ја бих им да сам Миле опростио судске пресуде за нанесену бол, а судске трошкове лично платио.

  Да закључим, да не мисле неки да сам се нешто окренуо против тих Милових савјетника, нисам.
  Много су ти савјетници јачи од савјетника тзв.опозиционих лидера, без њих Миле не би могао оволико владати, без обзира што је он доказано прејак за сваког досадашњег опозиционог лидера.

  Значи, Ниџо није никад против некога, ја знам да може десет пута боље, нудим конкретна рјешења, а лично сам се увјерио задњих 5-6 година да знам много више, као и да видим много даље, како од власти, тако и од опозиције, тачка.

  Значи, нисам по сваку цијену против власти, нити ћу икад бити за досадашњи рад опозиције и њихово, по српски народ погубно медијско дјеловање, све кроз ГАРА и ФЕДЕРАЛНЕ телевизије, напротив.

  Даће Бог да неко из власти послуша Ниџа, не само да прича,често моју причу, него и да одлучи да уради оно што предлаже прејаки Лазаревић.

  П.С. Ево примјер колико вриједе моје идеје, видјећете да ће сад почети прича око убрзања магистралних путева на истоку, поготово око треће траке преко планинских превоја.

  Ту ће причу почети нови директор путева Српксе и влада, а није био планирано, јебига, није Ниџо случајно темпирао колумну о Вишковићу као шанси средњег истока Српске.