Невесиње: Док политичари фештају, полиција кажњава пензионера који касни због откупа млијека

Двоструки аршини према грађанима, који су подијељени на привилеговане и потлачене, видљиви су на сваком кораку, а то потврђује примјер из Невесиња.

уторак, 5 маја, 2020 / 17:14

пише Небојша Вукановић

 И док челници града организују масовне журке у доба пандемије и пролазе некажњено, пензионеру Владимиру Џелетовићу из села Оџак поред Невесиња написана је казна од 500 марака јер се због контроле квалитета млијека дуже задржао у предаји млијека у сеоску откупну станицу .

Весели пензионер је својим старим возилом "голф два" од куће до откупне станице "лактофиза",  који је смјештен у кући његовог комшије Милета Продановића, повезао тек помужено млијеко својих крава, али се дуже задржао јер је 28-ог априла била контрола квалитета млијека, па се нешто после 20 часова вратио кући. Нажалост имао је пех да га на дионици од неколико стотина метара пута од комшијине до своје куће сретне патрола полиције па му је написана казна јер се кретао у току полицијског часа!

Пензионер је одмах платио казну и није се жалио, а имајући у виду да је у априлу предао млијеко у вриједности 180 марака јасно је колико је снажан удар на ову скромну и поштену породицу ова драконска казна, јер ће 3 мјесеца морати предавати и продавати млијеко како би је платио.

Неправда ће појести ово болесно друштво, а нажалост ово није једини примјер јер су ми се јављали момци из Зворника и других дијелова Српске који тврде да им је написана казна због пар минута кашњења у полицијском часу или што су у групи од четворо људи шетали поред Дрине током дана.

Било би добро да правосуђе и полиција крену са врха, истраже криминалне набавке и отуђене милионе, похапсе и процесуирају одговорне који су уништили државу и друштво, па тек онда кажњавају пензионере и сиротињу ако мало и оправдано закасне и уђу у полицијски час због радова и других обавеза.