Нек се зна: Црна Гора подржава договор Вашингтона и Москве о Сирији

Црна Гора је поздравила политички договор САД и Русије о уклањању хемијског оружја у Сирији, постигнут на основу Конвенције о хемијском оружју и у сарадњи са Организацијом за спречавање хемијског оружја, саопштило је црногорско Министарство иностраних послова. Као чланица Савјета УН за људска права, Црна Гора остаје привржена универзалним вриједностима које дијели са међународним партнерима […]

уторак, 17 септембра, 2013 / 08:12

Црна Гора је поздравила политички договор САД и Русије о уклањању хемијског оружја у Сирији, постигнут на основу Конвенције о хемијском оружју и у сарадњи са Организацијом за спречавање хемијског оружја, саопштило је црногорско Министарство иностраних послова.

Као чланица Савјета УН за људска права, Црна Гора остаје привржена универзалним вриједностима које дијели са међународним партнерима из ЕУ и НАТО у погледу заједничке спољне и безбједносне политике у односу на глобалне пријетње, каква је, између осталих, и употреба хемијског оружја.

"Остајемо посвећени подршци политичког рјешавања сукоба у Сирији, како би се стабилизовала ситуација и испуниле обавезе из Протокола о уклањању хемијског оружја", наводи се у саопштењу.

Министарство подсјећа да је Црна Гора дала подршку међународним напорима у проналажењу заједничког одговора и тражењу политичког рјешења за употребу хемијског оружја у Сирији, како би се у потпуности провела забрана коришћења хемијског оружја.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *