НАСА шаље летјелицу на пут око Сунца

НАСА је објавила да ће 2018. године посјетити Сунце, а како још није направљено заштитно одијело које човјека може да сачува од толике топлоте, за сада ће ићи само свемирски брод. Као дио мисије "Солар Пробе Плус", свемирска станица НАСА-е борави ће 2018. године у Сунчевој сољашњој атмосфери, константно узимајући узорке атмосфере и тестирајући зрачење. […]

уторак, септембар 21, 2010 / 20:57

НАСА је објавила да ће 2018. године посјетити Сунце, а како још није направљено заштитно одијело које човјека може да сачува од толике топлоте, за сада ће ићи само свемирски брод.

Као дио мисије "Солар Пробе Плус", свемирска станица НАСА-е борави ће 2018. године у Сунчевој сољашњој атмосфери, константно узимајући узорке атмосфере и тестирајући зрачење.

Главни циљеви ове мисије јесу да се открије зашто је Сунчева атмосфера топлија од површине Сунца и шта ствара "Сунчеве вјетрове“ који утичу на остатак Сунчевог састава.
Свемирска станица биће у стању да се Сунцу приближи на око 6.5 милиона километара, и то је најближе до сада. На тој удаљености, осим интензивне радијације, температура достиже преко 1.400 степени Целзијуса.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *