Биоелектрофотографија – мјери ауру човјека

Један руски научник покушава да убиједи људе да могу да промијене свијет само кориштењем властите енергије. Он тврди да размишљање на одређени начин може имати позитиван или негативан утицај на окружење. „Ми развијамо идеју да је наша свијест дио материјалног свијета и да са нашом свијешћу, директно можемо утицати на свијет,“ рекао је др. Константин […]

уторак, септембар 21, 2010 / 19:14

Један руски научник покушава да убиједи људе да могу да промијене свијет само кориштењем властите енергије.

Он тврди да размишљање на одређени начин може имати позитиван или негативан утицај на окружење.

„Ми развијамо идеју да је наша свијест дио материјалног свијета и да са нашом свијешћу, директно можемо утицати на свијет,“ рекао је др. Константин Коротков, професор физике на Државном техничком универзитету у Санкт Петербургу.

Да бисмо премостили наше разумијевање невидљивог свијета енергије, проводе се научни експерименти коришћењем технике која се зове биоелектрофотографија.

Претпоставка је да ми константно пропуштамо енергију. Циљ биоелектрофотографије је да се сниме ова енергетска поља, која се виде као свјетло око тела – или како би то неки људи назвали, ваша аура.

Руски иноватор Семион Кирлиан је то открио 1930. године. Он је схватио да стимулишући субјекат кратким електричним импулсима, добијете распрскавање свјетлости или фотона и електрона око субјекта.

„То изгледа као аура – али ја не волим ову ријеч јер има неко метафизичко значење – више волим ријеч „ енергетско поље“, каже Коротков.

Уређај сам фотографише сваки прст посебно, где је сваки прст одговоран за одређени дио тијела, и информације убацује у рачунар на даљу обраду.

Претпоставља се да би једна од користи овакве технике била рана дијагноза озбиљних обољења, као што су срчана обољења или тумор.

Али, неки који раде у главној струји медицинске професије, остају неубјеђени.

„Са тачке гледишта данашње медицине, мислим да се то не би могло користити као медицински доказ,“ рекао је бивши руски министар здравља Александар Царегородцев. „ Ја бих чак ишао даље и рекао да је више штетно него корисно, јер одвлачи људе од стварног узрока њихове болести и од заиста ефикасних третмана.“

А неке тврдње у истраживању енергетског поља су још далеко од докучивог.

„Ми можемо, са нашим намјерама, нашим емоцијама, директно утицати на околину. Наравно, то је нова идеја, зато још увијек постоји доста критике,“ рекао је Коротков.„То има веома важну поруку за све нас, јер смо показали да позитивне емоције имају веома јак утицај за нас, а исто је са негативним емоцијама. У једном случају енергија расте, а у другом слаби, што значи да, ако у себи развијамо способност да створимо љубав, позитивне емоције – мијењамо простор око себе.“

На идеју да наша лична енергија може промијенити структуру свијета око нас, многи гледају са дубоким скептицизмом, али се наставља рад у сфери биоелектрофотографије, да би се пронашао научни доказ ове теорије.Оставите одговор