Џомбић: Још 350 милиона остало за Развојни програм

БАЊА ЛУКА – Министар финансија Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да је од средстава добијених продајом "Телекома Српске", која су намијењена за пројекте из Развојног програма, остало око 350 милиона КМ, депонованих на рачунима домаћих банака. Џомбић је на конференцији за новинаре рекао да се од укупне суме новца добијене од продаје "Телекома" […]

уторак, септембар 21, 2010 / 19:00

БАЊА ЛУКА – Министар финансија Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да је од средстава добијених продајом "Телекома Српске", која су намијењена за пројекте из Развојног програма, остало око 350 милиона КМ, депонованих на рачунима домаћих банака.

Џомбић је на конференцији за новинаре рекао да се од укупне суме новца добијене од продаје "Телекома" троши 592 милиона КМ, што се одвија према Развојном програму.

"Одлучили смо се да имамо болнице, школе, путеве и за инфраструктурне пројекте су ишла средства онако како је то преедвидо Развојни програм. Другим ријечима, само је промијењен облик капитала – из новчаног је претворен у трајну имовину", нагласио је Џомбић.

Помоћник министра финансија Радмила Михић подсјетила је да је "Телеком Српске" продат за 1,25 милијарди КМ, од чега се 53 одсто средстава налази у Инвестиционо-развојној банци.

"Та средства нису потрошена, већ се дају на кредит и као таква се враћају. То је трајни капитал РС", нагласила је Михићева.Оставите одговор