Сарајево: Представљање нових пројеката за предузећа у туризму

САРАЈЕВО – У Сарајеву би данас би требало да буде представљено 11 нових пројеката за подршку развоју микро, малих и средњих предузећа и туризма у БиХ које финансира ЕУ посредством Инструмента претприступне помоћи (ИПА) у износу 3,8 милиона евра. Циљ пројеката је јачање улоге микро, малих и средњих предузећа и индустрије туризма у промоцији њихових […]

среда, септембар 22, 2010 / 09:40

САРАЈЕВО – У Сарајеву би данас би требало да буде представљено 11 нових пројеката за подршку развоју микро, малих и средњих предузећа и туризма у БиХ које финансира ЕУ посредством Инструмента претприступне помоћи (ИПА) у износу 3,8 милиона евра.

Циљ пројеката је јачање улоге микро, малих и средњих предузећа и индустрије туризма у промоцији њихових потенцијала за креирање радних мјеста, раст и конкурентност, пружању подршке стандардизацији и повећању производа и консолидацији јавног и приватног партнерства у конкурентним секторима.

ЕУ посредством ИПА програма помаже економски раст, као и усклађивање стандарда земаља корисница овог програма са европским стандардом, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Одабрани пројекти фокусираће се на развој микро, малих и средњих предузећа кроз креирање конкуретне и динамичне економије базиране на знању која је способна за одрживи раст и са већим бројем бољих радних мјеста, као и бољом социјалном кохезијом.

Фокус прејката биће и на креирању и јачању конкуретних туристичких производа у заштићеним еко зонама, јачању партнерства између пословног, невладиног сектора и локалних власти у туризму и интеграцији културног, историјског и природног насљеђа у конкуретне туристичке производе.

Очекује се да ће ови пројекти остварити значајне резултате у развоју микро, малог и средњег предузетништва и туризма у БиХ.

На конференцији за новинаре која је заказана за 13.30 часова у просторијама Делегације ЕУ у БиХ поздравни говор одржаће шеф сектора Операција за економске реформе, трговину и природне ресурсе Делегација ЕУ у БиХ Јохан Хесе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *