Наша економска лига: Сјеверномакедонци наплаћују 40 КМ за неношење маске

Док у Српској обећавају казне од 300 и 500 КМ, Влада Северне Макдоније подсјетила је грађане да се неношење заштитне маске од данас прекршајно кажњава са 40 КМ у денарској противвриједности.

петак, 1 маја, 2020 / 18:39

У Сјеверној Македонији је од 23. априла обавезно ношење маски у продавницама, банкама, поштама, државним и здравственим установама, јавном превозу и на отвореном простору ако не постоји (обратите пажњу, грађани Српске!) могућност за одржавање дистанце од два метра.

Како се наводи у саопштењу, за компаније које не обезбиједе да запослени и посјетиоци носе маске предвиђена је казна од 4.000 КМ.

На снази је, како се истиче, забрана груписања више од двије особе на јавним мјестима, осим ако се ради о родитељу са дјецом млађом од 14. година у "вријеме ван полицијског часа".

Полицијски час у Сјеверној Македонији данас и за дане викенда почиње у 14.00 и траје до 5.00 наредног дана.1 КОМЕНТАР

  1. Симићу, причао ми човјек који је био на другој страни када је ВРС пробијала коридор Даиџа из ХОС наплаћивао превоз 1000 ДМ да спасиш живот, тако што превезу човјека километар или два на неком критичном мјесту. Марш из аута а Даиџа по нову туру.
    Иако само на први поглед дјелује да су наши хуманији од Даиџе из ХОС-а то није тачно,ипак је сада мир а казне као да је ратно стање.

Оставите одговор