Накнадно јављено: Цветковић се срео са васељенским патријархом

БЕОГРАД/ИСТАНБУЛ – Сусрет премијера Србије Мирка Цветковића и Васељенског патријарха Вартоломеја Првог протекао је у петак у Истанбулу у „братској и срдачној атмосфери”, саопштила је данас Васељенска патријаршија. Цветковић предводи државно-привредну делегацију Србије која је од петка у дводневној посјети Турској, а јуче се у Истанбулу. Патријарх Вартоломеј је примио премијера Цветковића и министра унутрашњих […]

недеља, март 13, 2011 / 11:43

БЕОГРАД/ИСТАНБУЛ – Сусрет премијера Србије Мирка Цветковића и Васељенског патријарха Вартоломеја Првог протекао је у петак у Истанбулу у „братској и срдачној атмосфери”, саопштила је данас Васељенска патријаршија.

Цветковић предводи државно-привредну делегацију Србије која је од петка у дводневној посјети Турској, а јуче се у Истанбулу.

Патријарх Вартоломеј је примио премијера Цветковића и министра унутрашњих послова Србије Ивицу Дачића, саопштила је Васељенска патријаршија, преноси вјерска информативна агенција ВИА.

Патријарх Вартоломеј је у име „мајке-цркве” становништву Србије послао свој благослов с најбољим жељама, а патријарху Иринеју упутио је „братске поздраве”, пише у саопштењу.

Како се наводи, Цветковић је посјетио и патријаршијски катедрални храм Светог Ђорђа на Фанару. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *