21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

МУП РС тражи очитовање Тужилаштва поводом јавних оптужби мајке Давида Драгичевића

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива Окружно јавно тужилаштво Бања Лука да испита тачност навода и изјасни се поводом тешких оптужби Сузане Радановић у којима износи име наводно одговорног за смрт њеног сина Давида Драгичевића, а које су пренијели поједини портали.

среда, 31 јула, 2019 / 15:41

Наиме, ОЈТ Бања Лука води истрагу у вези са смрћу Давида Драгичевића, а како је именована лично прозвала припадника МУП Републике Српске за убиство, тражимо да се ОЈТ јавно очитује.

Уколико тужилаштво има доказе нека поступа у складу са законом, јер свако за кога се утврди да је одговоран за кривично дјело треба да одговара пред правосудним органима у складу са законом.

А мало и о прекорачењу брзине и вожњи под утицајем алкохола

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће у периоду од 01. до 05. августа 2019. године, на подручју цијеле Републике Српске, појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и контролу возача на псисуство алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње. 

На основу резултата четверодневне акције коју су полицијски службеници МУП-а Републике Српске спровели од 18. до 21. јула, може се констатовати да је број ових прекршаја изузетно велик, обзиром да је евидентирано 5.180 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и 822 возача код којих је утврђено присуство алкохола.

Само у току овог мјесеца у саобраћајним незгодама је смртно страдало 16 лица, а најчешћи узрок ових саобраћајних незгода била је неприлагођена брзина. Такође, у мјесецу августу прошле године, у саобраћајним незгодама смртно је страдало 25 лица. Како бисмо прекинули овај негативан тренд, МУП Републике Српске још једном апелује на све учеснике у саобраћају, нарочито на возаче, да се придржавају законских прописа те да својим неодговорним понашањем не угрожавају своје животе и животе других учесника у саобраћају.