МУП РС тражи очитовање Тужилаштва поводом јавних оптужби мајке Давида Драгичевића

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива Окружно јавно тужилаштво Бања Лука да испита тачност навода и изјасни се поводом тешких оптужби Сузане Радановић у којима износи име наводно одговорног за смрт њеног сина Давида Драгичевића, а које су пренијели поједини портали.

среда, јул 31, 2019 / 15:41

Наиме, ОЈТ Бања Лука води истрагу у вези са смрћу Давида Драгичевића, а како је именована лично прозвала припадника МУП Републике Српске за убиство, тражимо да се ОЈТ јавно очитује.

Уколико тужилаштво има доказе нека поступа у складу са законом, јер свако за кога се утврди да је одговоран за кривично дјело треба да одговара пред правосудним органима у складу са законом.

А мало и о прекорачењу брзине и вожњи под утицајем алкохола

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће у периоду од 01. до 05. августа 2019. године, на подручју цијеле Републике Српске, појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и контролу возача на псисуство алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње. 

На основу резултата четверодневне акције коју су полицијски службеници МУП-а Републике Српске спровели од 18. до 21. јула, може се констатовати да је број ових прекршаја изузетно велик, обзиром да је евидентирано 5.180 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и 822 возача код којих је утврђено присуство алкохола.

Само у току овог мјесеца у саобраћајним незгодама је смртно страдало 16 лица, а најчешћи узрок ових саобраћајних незгода била је неприлагођена брзина. Такође, у мјесецу августу прошле године, у саобраћајним незгодама смртно је страдало 25 лица. Како бисмо прекинули овај негативан тренд, МУП Републике Српске још једном апелује на све учеснике у саобраћају, нарочито на возаче, да се придржавају законских прописа те да својим неодговорним понашањем не угрожавају своје животе и животе других учесника у саобраћају.Оставите одговор