МУП РС се разрадио у Теслићу на дан прославе општине

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Добој предузимају мјере и радње против девет лица иницијала М.С. Ј.П. С.Ђ. М.С. Б.Ц. Р.Ђ. Н.П. Р.Т. и Р.Ђ. због сумње да су починила кривична дјела против службене дужности, привреде и правног промета и правног саобраћаја.

среда, април 11, 2018 / 15:51

Лица се сумњиче да су привредном друштву из Теслића омогућила да у парничном поступку доведe у заблуду надлежене судове у Републици Српској о власништву над непокретностима, које су представљале државну својину и својину других физичких лица. Тиме је наведено привредно друштво исходило пресуду надлежног суда, којом је прибављена противправна имовинска корист за ово привредно друштво, а буџет Општине Теслић оштећен за износ од 3.600.000 КМ.

Након завршене криминалистичке обраде против наведених лица и два привредна друштва из Теслића, Окружног јавног тужилаштва Добој, биће достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“, „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја“, „Несавјестан рад у служби“, „Фалсификовање или уништавање службене исправе“ и „Прање новца“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *