МУП РС обавијестио РТРС да Мектић лаже

МУП РС својим званичним каналима није послао никакво саопштење медијима, али, као што се види из увода, јавни медијски сервис покушава да начини атмосферу у којој је то тако. Зашто?

субота, 10 марта, 2018 / 14:34
Ово је још један примјер партијско-буразерског кориштења институција, а само да би се избјегло да у тексту тачно стоји "на позив новинара РТРС" та и та особа из МУП РС је изјавила сљедеће…
На овај начин, не само да се лаже јавност о некаквом саопштењу МУП РС, други медији доводе у подређену позицију, већ се и сакрива прави извор и побуда ове вијести, а он је у плановима уредништва РТРС. Што би било поштено, ако већ не професионално, нагласити. У вијести се (доносимо је без измјена) каже:
Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да није имало конкретне информације да се припрема терористички напад на Станицу јавне безбједности Зворник 2015. године, те да је дужност министра безбједности БиХ Драгана Мектића, уколико је имао такву информацију, била да предузме мјере из своје надлежности.
МУП Српске, демантујући Мектићеве наводе у синоћњој емисији "Апостроф" на Алтернативној телевизији у вези са терористичким нападом на Станицу јавне безбједности Зворник 27. априла 2015. године, истиче како није истина да су припадници Јединице за подршку у тренутку напада били на терену и да су враћали са одређених задатака.

"Они су били на спрату Станице јавне безбједности Зворник и чим су се зачули први пуцњи сишли су у приземље и одговорили на напад терористе, приликом чега је неутралисан", истакли су из МУП-а.

МУП Републике Српске тражи од Мектића да се "због изношења ових неистина и увреда извини породици погинулог полицијског службеника и рањеним полицијским службеницима у овом терористичком нападу".

У МУП-у Српске сматрају непримјерним и увредљивим коментар Мектића да униформа коју тренутно носе полицијски службеници МУП-а Републике Српске подсјећа на "усташку".

"Униформа полиције на себи има обиљежје Полиције Републике Српске, те овакви коментари вријеђају припаднике полиције", истичу у МУП-у Републике Српске.

Вехабија Нердин Ибрић /24/ из зворничког насеља Кучић Кула у терористичком нападу на Полицијску станицу Зворник 27. априла 2015. године убио је полицајца Драгана Ђурића /48/ и ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића.