11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Савез за промјене округлостоловао због Еко топлане

Партија Слобода, Будимира Балабана, прва је указала на контроверзу око хладног таласа и Еко топлане, а СзП је дигао на тај ниво, да су присутни на расправи била два шефа партије и два министра.

субота, март 10, 2018 / 14:51

Закључци са Округлог стола

"Еко-топлана и гријање града Бања Лука"

Градски одбори странака Савеза за промјене (СДС, ПДП и НДП) из Бања Луке и Градски одбор партије "Слобода" Бања Лука организовали су данас у Бања Луци округли стол на тему "Еко-топлана и гријање града Бања Лука" у "Националном салону" хотела Босна.

Поред предсједника Градских одбора, округлом столу присустовали су и одборници и посланици опозиционих политичких партија у градској скупштини и Народној скупштини Републике Српске из Бања Луке, као и представници невладиног сектора Града Бања Лука. Округлом столу присустовали су и предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица, предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и министар безбиједности БиХ Драган Мектић.

Донесени су следећи закључци:

1.​ Учесници скупа подржавају поднесене тужбе Окружном суду, као и поднесену иницијативу Уставном суду РС, а од правосудних органа очекују да ефикасно и непристасно одлуче по истим.

2.​ Учесници скупа су сагласни да се поднесе иницијатива Скупштини града о поништавању Одлуке о општим условима за производњу, испоруку и кориштење топлотне енергије и Одлуку о тарифном систему са методологијом обрачуна испоручене топлотне енергије, те да се донесу нове Одлуке, које ће бити усклађене са законима и уставом РС.

3.​ Учесници скупа су сагласни да је неопходно поништити Уговор о пословно-техничкој сарадњи, односно закуп изнајмљених капацитета Топлане а.д. Бањалука, и за исти сачинити програм изнајмљивања на јаван и транспарентан начин, уз претходно сачињен програм збрињавања вишка радника.

4.​ Цијену топлотне енергије, која се испоручује грађанима и правним лицима мора утврђивати и одобравати регулаторни орган или надлежна агенција.

5.​ Град Бањалука у сарадњи са Шумама Српске, мора обезбиједити јасне и транспарентне годишње извјештаје о потрошњи дрвне масе за потребе Еко-топлане, праћене доказима о пошумљавању које ће обезбиједити да шуме остану и за будуће генерације. Извјештај мора бити са правилима струке.

6.​ Обавјештавамо грађане Бања Луке да не постоји правни основ за плаћање рачуна Еко-топлана д.о.о. Бања Лука уколико са истом нису потписали уговор о споруци топлотне енергије.

Бањалука, 10. март 2018. Година Информативна служба

Савеза за промјене

(Из неког разлога изостављен је Игор Црнадак, који је јасно видљив на фотографији).1 КОМЕНТАР

Оставите одговор