Савез за промјене округлостоловао због Еко топлане

Партија Слобода, Будимира Балабана, прва је указала на контроверзу око хладног таласа и Еко топлане, а СзП је дигао на тај ниво, да су присутни на расправи била два шефа партије и два министра.

субота, 10 марта, 2018 / 14:51

Закључци са Округлог стола

„Еко-топлана и гријање града Бања Лука

Градски одбори странака Савеза за промјене (СДС, ПДП и НДП) из Бања Луке и Градски одбор партије „Слобода“ Бања Лука организовали су данас у Бања Луци округли стол на тему „Еко-топлана и гријање града Бања Лука“ у „Националном салону“ хотела Босна.

Поред предсједника Градских одбора, округлом столу присустовали су и одборници и посланици опозиционих политичких партија у градској скупштини и Народној скупштини Републике Српске из Бања Луке, као и представници невладиног сектора Града Бања Лука. Округлом столу присустовали су и предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица, предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и министар безбиједности БиХ Драган Мектић.

Донесени су следећи закључци:

1.​ Учесници скупа подржавају поднесене тужбе Окружном суду, као и поднесену иницијативу Уставном суду РС, а од правосудних органа очекују да ефикасно и непристасно одлуче по истим.

2.​ Учесници скупа су сагласни да се поднесе иницијатива Скупштини града о поништавању Одлуке о општим условима за производњу, испоруку и кориштење топлотне енергије и Одлуку о тарифном систему са методологијом обрачуна испоручене топлотне енергије, те да се донесу нове Одлуке, које ће бити усклађене са законима и уставом РС.

3.​ Учесници скупа су сагласни да је неопходно поништити Уговор о пословно-техничкој сарадњи, односно закуп изнајмљених капацитета Топлане а.д. Бањалука, и за исти сачинити програм изнајмљивања на јаван и транспарентан начин, уз претходно сачињен програм збрињавања вишка радника.

4.​ Цијену топлотне енергије, која се испоручује грађанима и правним лицима мора утврђивати и одобравати регулаторни орган или надлежна агенција.

5.​ Град Бањалука у сарадњи са Шумама Српске, мора обезбиједити јасне и транспарентне годишње извјештаје о потрошњи дрвне масе за потребе Еко-топлане, праћене доказима о пошумљавању које ће обезбиједити да шуме остану и за будуће генерације. Извјештај мора бити са правилима струке.

6.​ Обавјештавамо грађане Бања Луке да не постоји правни основ за плаћање рачуна Еко-топлана д.о.о. Бања Лука уколико са истом нису потписали уговор о споруци топлотне енергије.

Бањалука, 10. март 2018. Година Информативна служба

Савеза за промјене

 

(Из неког разлога изостављен је Игор Црнадак, који је јасно видљив на фотографији).1 КОМЕНТАР

  1. Ovih dana do Brčkog progulio signal Big radio, nema zime za Banjaluku. Svi u red i u mikro kreditna društva za penzionere. Nema treće reklame.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *