Модричани за побољшање воћарства

У Модричи је данас потписан уговор о реализацији Програма унапређење воћарске производње на простору ове општине чији циљ је постизања високих и квалитетних приноса, кориштењем нових технологија и система гајења савременог сортимента, уз правилну примјену агротехничких мјера. Уговор, чија ће примјена на терену почети за неколико дана, потписали су начелник модричке општине Младен Крекић и […]

понедељак, 7 марта, 2011 / 17:59

У Модричи је данас потписан уговор о реализацији Програма унапређење воћарске производње на простору ове општине чији циљ је постизања високих и квалитетних приноса, кориштењем нових технологија и система гајења савременог сортимента, уз правилну примјену агротехничких мјера.

Уговор, чија ће примјена на терену почети за неколико дана, потписали су начелник модричке општине Младен Крекић и стручни сарадник Завода за воћарство Пољопривредног института Републике Српске Милутин Мисимовић.

"Обавезали смо се да осим стручних предавања обучимо воћаре за садњу, резидбу и заштиту воћа на терену, контролишемо квалитет земљишта, те пратимо процес подизања три огледна засада воћа на површинама од по 0,2 хектара", рекао је Мисимовић.

Према његовим ријечима, стручњаци Завода израдиће препоруке воћарима о активностима у воћњацима током године.

Крекић је рекао да је пројекат огледног типа укупне вриједности 5.000 КМ који ће, ако буде успјешно проведен, бити основа за покретање пројеката чији би циљ био садња и подизање воћњака на већим површинама, по чему је Модрича некада била водећа у региону.

Потписивању уговора присуствовала је и Бранкица Поповић, начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у оквиру којег ће бити реализован програм.Оставите одговор