Министарство пољопривреде поново демантује Говедарицину 5+5 пшеницу

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске истиче да иницијатива Клуба посланика СДС о повећању подстицаја за пшеницу представља оркестрирану кампању СДС-а против Министарства, а и Владе Републике Српске, која је почела почетком седмице и представља понављање ставова лидера СДС-а Вукоте Говедарице.

петак, јул 13, 2018 / 16:56

СДС у предизборну кампању, у коју су очито већ кренули, упорно покушавају да увуку и ово Министарство објавом популистичких иницијатива зарад стицања политичких поена.

Наглашавамо, да произвођачи пшенице имају подстицаје од око 500 КМ по хектару, што је најбоље у односу на земље окружења, те је сваки даљи коментар на ову иницијативу излишан.

За подстицаје пољопривреди у посљедњих пет година издвојено је преко 500 милиона КМ, или око 100 милиона КМ годишње, што кроз средства аграрног буџета, што из других извора, што је у висини шест одсто укупних домаћих прихода, што обара још једну конструкцију СДС-а о наводном непоштовању Закона о обезбјеђењу и усмјеравању средстава за подстицај развоја пољопривреде и села.

Позивамо СДС да престане са обмањивањем народа и покушајем јефтиног додворавања одређеним бирачким групама износећи неистине и популистичке иницијативе.9 КОМЕНТАРА

 1. Ма све је код нас боље и веће, него у земљама у окружењу, нарочито ред пред страним конзулатима.

 2. Издвојено сто милиона за пољопривреду за пет година, нећу уопште о томе колико је ту дато братији у руке, односно, колико је ненамјенски потрошено?

  Прочитајте овдје моју колумну из октобра 2012 године под називом „Како преживјети 2013 годину?“

  Мислим да ће вам бити јасно колика је МЕЂА између национално одговорне политике ЗЕЛЕНИХ по питању пољопривреде, односно, између нашег програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА – програма стратешког развоја пољопривреде, тиме очувања села, или руралних подручја Републике Српске, територије која се галопирајуће празни, са једне стране и „стратешког размишљања о пољопривреди, тиме и очувању руралних подручја Српске“, свих послератних власти, са друге стране.

 3. Bilo bi bolje da izgradite fabrike i konačno jednom dražava se vrati u privredu iz koje se povukla, i koju je suršila, nego što se više insistira na besmilsenim podsticajima za poljoprivredu, kad nema prerađivačke prehrambene industrije, kakav je onda smisao bavljenja poljoprivredom, ako se to mora nositi na pijacu da prodaje, a nema oragnizovanog fabričkog i prerađivačkog otkupa.

 4. То си професоре ваљда написао за ову власт и за ове што су некад били власт,па ништа нису урадили за привреду, нити пољопривреду као једну од стратешких грана привреде.

  Мислим, коментаришеш испод мог коментара, па испада да се ја нешто питам, кажеш „било би боље да…“

  Да сам се ја питао задњих пет година, од када сам влади предлагао да ме послушају, кад већ не дају да им то ја урадим, данас ми о овоме не би ни писали, увелико би ишао процес развоја дрвне и металне индустрије, те енергетике и туризма, пољопривреда би већ имала разрађен систем.

  Значи, што се тиче нашег пројекта развоја пољопривреде као једне од стратешких грана привреде за наредне деценије, подразумијева се производња и прерада, да си отворио колумну коју сам навео у коментару, видио би да је тамо написано шта и како је замишљено што се тиче те области.

  Много га брате тупиш,почеће те тотално неозбиљно схватати,много си у медијима, обчни људи мисле да нешто знаш, па кад је тако помози им на једини могући начин.

  Предлажем ти, наравно, ако ниси сујетан и ако желиш добро овом народу, да јасно и гласно овдје напишеш, те да ових дана у више медија даш изјаву да су нам зелени и прејаки Никола Лазаревић са својим пројектом изнуђене прве праве послератне обнове једини спас и тачка.

  Иначе, све што ти радиш у најбољој намјери оде у воду.

 5. A da si se ti pitao da li bi dati rudnici Stanari, Ugljevik, Gacko itd. Da li je to zločin i genocid nad narodom otimati od njih prirodne resurse i dvati stranom investititoru, okpatoru, poklanjati mu.
  Nekada smo se s puškama borili protiv stranih okupatora, a danas ih vlast moli, klećeći na koljenima da dođu, daju im subvencije. Koje je to ludilo i pomahnitalost.

  1. Za koga vi mislite da mu se nešto poklanja?
   Stranci su ovdje izmišljeni,oni su obični glumci,paževi ili seat filler.
   Sve to što vi mislite da je u rukama stranaca zapravo je u rukama klana koji je vlasnik svega u Republici Srpskoj.
   Zar bi neki “ stranac “ mogao poharati onako zvorničku ragiju?
   Ne.
   Nema takvog stranca ni okupatora.
   Maske su pale ostali su samo
   GOCI i GLADNI .
   Vi izgleda niste imali priliku raditi sa pravim strancima i privatnicima.

 6. Коју црну коалицију професоре,

  ја сам теби и многим другима нудио прије пет година да будемо заједно на основу идеје, части и програма, не да будемо против некога?

  Али ви сте сујетне будале које не виде ни пола године унапријед, обично сте млади шизофреничари-претежно педери, или одбачени……………………, не бих ја о томе, знаш ти шта ја мислим?

  Ако нисте антипротивни депресивци, онда сте сујетне битанге, или удбашка копилад, мислим на блогере и разне „политичке и економске аналитичаре“, као и на вас разне Ценићке,односно, разне „корисне идиоте“ које „слободни“ медији успјешно користе да задају ударац, не овој ДОКАЗАНО лоповској власти, него српском народу.

  Мој професоре, предстоји ми часна борба против овакве власти, против јалове опозиције и вас “ спасилаца“, значи, стварно немам снаге да се са тобом замајавам, поготово да те зајебавам и понижавам.

  Опрости,поштујем те као старијег, као оца рођеног, ,али благо теби, млатиш ли млатиш, све мислећи да си нешто паметно написао?

  Поздрав

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *