Министарство пољопривреде РС

Не види се: Министарство пољопривреде реагује на неименовану критику

Тек у посљедњем пасусу, они кажу: "Опозиционе представнике којима су пуна уста бриге за домаћу пољопривреду и пољопривреднике, позивамо да умјесто празних ријечи и дезинформација, предузму конкретне активности на њиви, у селу, мјесној заједници, локалном парламенту и демонстрирају своје знање и вјештине с којима тврде да располажу." И то је све.


Ништа подстицај и савјет за превенцију: Министарство пољопривреде послало табелу минуса да се прегледају воћке

Према подацима са мјерних станица Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске на више локација у Републици Српској током вечери 7. априла и јутра 8. априла, дошло је до појаве ниских температура ваздуха, у трајању од по неколико часова.

Влада Прњавору преписала Вијаку (45 хектара за пословну зону)

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић потписао је данас са начелником општине Прњавор Дарком Томашем, уговор о преносу права својине и посједа Републике Српске над земљиштем од око 45 хектара (444.606 метара квадратних) на општину Прњавор, које ће се користити за потребе пословно-туристичке зоне "Вијака".


Има вишка: Корона изазвала пад потрошње меса у Српској

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске организовало је састанак са представницима произвођача и месопрерађивача а ради постизања договора о могућем моделу подршке откупу тржишних вишкова товне јунади и свиња.


Ултрасточарски: Чеси и УН нам дају паре да бројимо стоку

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, у сарадњи са Удружењем мљекара Републике Српске, а уз подршку заједничког фонда УНДП и Чешке Републике, спроводи пројекат јачања услова за вођење матичне евиденције у оквиру организација за узгој стоке.Бјеснило у Сребреници (није традиционална политичка вијест из Поточара)

Након појаве бјеснила на подручју Сребренице, које је утврђено на лешу једног ловачког пса почетком јуна, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске је предузело читав низ мјера на сузбијању и искорјењивању бјеснила животиња.


Зашто Ален Шеранић једини носи маску у Влади РС: Колатерална штета досљедности?

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић састао се јуче са представницима Свјетске здравствене организације, те је носио маску у карираном дезену, док његов колега Борис Пашалић из Министарства пољопривреде крши мјере.Министарство пољопривреде: Умјесто 200, подстицаји за пшеницу 300 КМ по хектару

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске подржаће производњу пшенице и идуће године из аграрног буџета и то тако да ће умјесто 200 КМ по хектару, подстицаји бити 300 КМ по хектару.


Сеоска газдинства комерцијална или не, заштићена од харача званог доприноси?

Носиоци некомерцијалних пољопривредних газдинстава имају обавезу да, по основу Закона о доприносима Републике Српске, за допринос за здравствено осигурање уплате од 42 до 384 КМ годишње, зависно од статуса обвезника доприноса.