Министарство демантује: Туарег регистрације А75M275 није слупан и вози га Богданић

Сва службена возила Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске синоћ су се налазила у гаражи Административног центра Владе Републике Српске и ниједно није учествовало у било каквој саобраћајној незгоди.

понедељак, август 20, 2018 / 15:56

Поводом потпуно нетачних информација објављених од стране РТВБН под насловом „Син министра Богданића службеним возилом Владе РС изазвао удес у Теслићу“ Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и министар Драган Богданић најоштрије демантују ноторне лажи и конструкције изнесене у поменутом тексту.

Никола Богданић, син министра Богданића, након што му је возач у другом аутомобилу одузео право првенства (све документовано у полицијском записнику) доживио је саобраћајну несрећу синоћ у Теслићу, возећи аутомобил марке туарег, 2006 годиште у власништву своје мајке, супруге министра Драгана Богданића.

Службени аутомобил Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске исте марке – туарег, регистарских ознака „А75М275“, 2011 годиште, у то вријеме био је у паркиран у гаражи Административног центра Владе Републике Српске.

Дакле, нетачне су информације да је Никола Богданић возио службени аутомобил Владе Републике Српске, као што су потпуно нетачне и тврдње о томе да је он изазвао саобраћајну несрећу.

Све наведене информације лако су провјерљиве и доступне јавности, што је уједно и обавеза прије јавног објављивања и што, такође, имплицира да намјера текста није била у служби информисања јавности, већ напад и клевета на личност.

Да није ријеч о грешки, него свјесном кршењу свих професионалних норми новинарства у служби политичких обрачуна, говори чињеница да је службени аутомобил у којем се вози министар Богданић безброј пута и са свих страна фотографисан и сниман и да се једноставним упоређивањем тих фотографија и оних саобраћајне незгоде могло уочити да
се не ради о истом аутомобилу, почевши од елементарног – упоређивања регистарских ознака.

Возило у власниству Јелене Богданић на којем је причињена материјална штета се, према полицијском протоколу налази на техничком прегледу. Непровјеривши ниједну од чињеница, налогодавци оваквих медијских написа и креатори оркестриране кампање путем друштвених мрежа, свјесно су произвели лажну вијест и позиве на линч младића, који није носилац јавне функције и чија је једина „кривица“ у овој причи то што је син министра здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Потпуно уважавајући чињеницу да су носиоци јавних функција у сваком тренутку подложни критици јавности, упозоравамо да напади и произведене лажи на рачун чланова породице не смију бити толерисани и да заслужују осуду јавности.

Министар Драган Богданић јутрос је возилом марке – туарег регистарских ознака „А75М275“ у власништву Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске отишао у Сарајево у службену посјету у Амбасаду Руске Федерације у БиХ, као и у обилазак градилишта нове зграде Болнице у Источном Сарајеву.

С циљем објективног и истинитог информисања јавности, те поштовања новинарских и етичких начела очекујемо јавно извињење од стране медија који су пренијели ову лажну вијест и да деманти у цјелости објаве у форми и обиму у којем је објављен и горе поменути садржај.18 КОМЕНТАРА

 1. Још један примјер сулуде кампање опозиције.

  На крају ће једини резултат овог глупог покушаја бацања љаге на министра бити подсјећање да је Говедарица разбио службено ауто, побјегао са мјеста удеса, а на крају се испоставило да му је возачка била неважећа годину дана.

  Мали Миле плаћа ове што воде Вукотину кампању, колико му ваљају.

  1. Фронтал није мјесто за форе, имитације расистичких.

   Ако си мислио испасти духовит, испао си глуп.

   Ако си мислио скренути тему са Вукотиног лупања службеног аута, испао си наиван.

   Зна ли неко је ли Вукота платио штету?

   1. Izvini Spiricu, nisam te odmah prepoznao. Nisam znao ni da si tako osjetljiv na lokalpatriotsku zajebanciju.
    I ti vozis golfa? Pravog ili ovog golemog?

 2. Da je stvarno bio službeni auto bilo bi zanimljivo kako bi reagovala Vlada Republike Srpske.
  Gradonačelnik Brčkog Dragan Pajić je uhapšen,smijenjen i osuđen zato što je službenim vozilom u koje je nasuo gorivo svojim parama i platio vozaču dnevnicu poslao preko granice u privatne svrhe.
  Doduše radilo se o političkom procesu jer sam javno na brčanskim portalima postavio pitanje :
  – Šta bi trebalo uraditi službeniku vlade brčko distrikta koji živi u ul. Skenera Kulenovića koji je golf preuzeo iz salona djeca mu se učila voziti na tom autu,išli na odmore,jednostavno ga koristili 24 časa o gorivu,registraciji i održavanju distrikta itd.“
  Sve dok jedno jutro na autu nije osvanuo broj,tada se ispostavilo da je auto državni.

  Što se tiče ove dezinformacije na koju se nasukao RTV BN nema se šta kazati,sada ih mogu zajebavati i pozivati RTRS i onaj čuveni GOVORI SRBIJA i da prvi put kažu nešto istinito.
  Da su pametni ovi na RTV BN trebali bi u potpunosti prestati prenositi vijesti iz opština zapadno od Prnjavora.
  Iza te međe nikome se ne moze vjerovati.

  1. „Da su pametni ovi na RTV BN trebali bi u potpunosti prestati prenositi vijesti iz opština zapadno od Prnjavora.
   Iza te međe nikome se ne moze vjerovati.“

   A mene optuzuju za segregaciju!

   Ja bih rekao da su pametni i da prestanu podrzavati SzP na nacin na koji to rade SzP bi odavno vec bio na vlasti. Dovoljno je pogledati samo jedan dnevnik pa da se uoci izrazita nepametnost. Turbofolk spinovanje donosi vise stete nego koristi. Ima turbofolkera koji to „gutaju“ ali ocigledno nedovoljno.

   1. Морам те похвалити да си указао на срж глупости опозиције.

    Међутим, проблем је у томе што је управо све ово Вукотина идеја, на Вуканов наговор.

    „Слушај Вукота, ти знаш да си ти најпоштенији у РС, али би могли да и ову једину аферу коју ти милетовци могу набацити, да претворимо у твој поен. Знаш оно кад дјецу учиш шта је промјена серве у одбојци. Сад да ми њима увалимо удес“.

    На ову велеумну Вуканову ицеју климну Вукота главом, све пазећи да свака длака остане на своме мјесту и даде зелено свјетло (свијетло-по Стевандићу) Бн-у за објаву вијести из Теслића.

    И тако нас ВН подсјети на тај Вујотин саобраћајни, већ заборављени инцидент, а и даде снаге телалуку да нас настави убјеђивати да је Вукота наш најбољи избор.

 3. Razlika izmedju vlasti i opozicije je ta sto vlast upravlja svojim medijima, dok sa opozicijom upravljaju njihovi mediji. Vlast kontrolise i usmjerava svoje mase preko medija, dok opoziciju kontrolisu i usmjeravaju mediji. Prvi objave spin koji pogodi gdje je usmjeren, drugi produkuju spin, promasi metu, odgledaju vijesti, vrati se njima, …, te tako usmjeravaju sebe, iz gluposti u glupost.

   1. Ovo je kraj Frontal.rs.
    Juče tačka hvali mene,danas Simo tačku.
    Probili smo duplo dno.
    Nema ti pomoći voljena Republiko.

   1. Za Simu.ba najveci metilj je cinjenica da se na politickom nebu pojavio Vukota Govedarica, koji ce na oktobarskim izborima 2018. pregaziti i potpuno deklasirati kandidata SNSD-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *