Миличевић: ПРЕСТАНИМО СЕ ДИЈЕЛИТИ

Због свега, временом смо углавном подјељени на сиромашне и екстремно богате, а веома смо близу тога да се дијелимо на мањину која остаје и већину која одлази и то ће онда бити наш коначни крај“ Ово је данас изјавио Милан Миличевић, предсједник Главног одбора Српске демократске странке и кандидат за њеног предсједника. „Ту подјелу коју […]

субота, 20 априла, 2019 / 00:19


Због свега, временом смо углавном подјељени на сиромашне и екстремно богате, а веома смо близу тога да се дијелимо на мањину која остаје и већину која одлази и то ће онда бити наш коначни крај“ Ово је данас изјавио Милан Миличевић, предсједник Главног одбора Српске демократске странке и кандидат за њеног предсједника.

„Ту подјелу коју нам сада намећу, не смијемо пренијети на Српску демократску странку, већ треба да остајемо у њој, да се окупљамо и поштујемо. Нико од нас не треба да нас дијели због различитог мишљења, али треба да водимо рачуна да ли та мишљења наносе штету било коме.

Ми у Српској демократској странци својим аутентичним примјером треба да укажемо да смо бољи од ових који су данас на власти, али не само на начин да критикујемо, а поготово не јавно једни друге у Српској демократској странци, већ да нудимо промјене и рјешења за бољу Српску. Треба да уочимо властите грешке и да се мијењамо, да саслушамо једни друге, уважавамо се међусобно, али и да поштујемо коначне страначке ставове, обједињујемо се око њих, а не да се препуцавамо и стварамо „струје“. То није добро ни за кога“ – навео је Миличевић наглашавајући да је Српској демократској странци више него икад потребно јединство као у вријеме стварања Републике Српске када смо се као народ окупили око идеје државотворности и одбране народа, те да различити ставови треба да буду предмет расправе, разговора и договора а та енергија које очигледно има у Српској демократској странци, усмјерена како би смо дошли до бољег ријешења, а не до раскола. Све ово, како је навео, треба да крене од самог врха странке, од првог човјека, па на ниже.

„Није само Српска демократска странка на прекретници. Република Српска, али и ми као друштво смо заузели потпуно погрешна морална и свака друга начела и морамо се мијењати. Од криминалаца смо направили идоле, поштене сматрамо неспособним, а борце националним теретом. Већина нас има став да је све на продају, да се новцем или функцијом мозе купити све. Ми у Српској демократској странци требамо показати да то може и мора боље и другачије. Има нас који смо се часно и поштено борили за Републику Српску од првог дана и борићемо се и даље колико год то буде било потребно. Нисмо сви на продају.“ – нагласио је Миличевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *