Након што смо прочитали најаве – Оснујмо УНРС

Имамо Републику Српску, имамо новинаре, сасвим је природно онда и да постоји нешто што се зове Удружење новинара РС.

субота, 20 априла, 2019 / 09:51

Редакција Фронтала позива све новинаре из Српске, да својим учешћем оснаже реактивацију овог удружења, прије свега као чин основног достојанства свих нас.

Хитно данас треба повући ручну, манути се прича о скривеним намјерама, политичења било ког смисла, јер да би удружење било прорежимско или легло опозиције, потребно је прво да оно постоји. Када буде постојало, лако ћемо га етикетирати и денунцирати, критиковати и омаловажавати.

Сви они који данас не присуствују, а јако су критички расположени у самом старту, одузеће себи морални легитимитет да тако говоре о новинарском удружењу. Можда се деси, ко то може знати посигурно, да будемо и поносни на њега?

Овим чином, што сматрамо најбитнијим, оснажује се државно-друштвени систем Републике Српске, јер заиста – каква је то Република, која нема ни удружење новинара које носи њено име?

Само то је довољно да се данас паљење на каблове још једне идентитетске одреднице државе Српске, одради што брже, свечаније и са што већим степеном јединства оних који се појаве.

А посебно оних који су жељели, али нису могли доћи јер су на послу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *