Миличевић: Не дају ми волонтирам у Дому здравља, већ плаћају љекара из Добоја

Кампања око референдума за опозив начелника Теслића подигла је прашину и у вези статуса начелника у локалном Дому здравља.

четвртак, 28 фебруара, 2019 / 12:25

Миличевић је специјалиста неуролог, који је прије избора за начелника општине Теслић радио је више од 20 година као љекар у теслићком Дому здравља „Свети Сава“, као доктор породичне медицине, али и као специјалиста неуролог. Након што је постао начелник, Миличевић је одлучио да једном седмично волонтерски да обавља прегледе пацијената као специјалиста неуролог.

Међутим, промјеном скупштинске већине, која је затражила његов опозив, дошло је до промјене и у руководству Дома здравља, које је према тврдњама актуелног начелника, почело да опструише његов волонтерски рад.

-Нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом, која је на све начине покушавала да опструише рад начелника у свим областима, тако је и незаконитим смјенама руководства Дома здравља у Теслићу почела опструкција начелника Миличевића и у својству доктора волонтера – неуролога специјалисте, што је кулминирало потпуним онемогућавањем његовог добровољног рада у овој здравственој установи – наводи се у саопштењу које шаље Миличевићев штаб.

У саопштењу се даље наводи да је умјесто волонтера Миличевића, незаконито именовано руководство Дома здравља у Теслићу доводи једном седмично доктора специјалисту неуролога из Добоја, уз накнаду од око 1.000 КМ.

-То практично значи да се начелник Миличевић као љекар волонтер одрекао накнаде у истом износу за претходних 5 година, чиме су у Дому здравља Теслић уштеђена средства од око 60.000 КМ која су свакако допринијела да се преусмјере у друге корисне сврхе, попут набавке санитета и медицинске опреме и слично – тврди Миличевићев тим, наводећи то као примјер домаћинског пословања за вријеме руководства које је изабрано тадашњом већином која је подржавала начелника.

Такође истичу и то да је теслићки Дом здравља сопственим средствима и без помоћи министарства здравља уложио преко милион и по КМ у реконструкцију здравствених објеката и набавку нове опреме, а у исто вријеме на рачуну са 31.12.2017. године сачувало око милион и по КМ.3 КОМЕНТАРА

 1. Постоји ли установа у Републици Српској којим управља неко из СНСД-а да на рачуну има 1,5 милиона КМ?
  Ово ме подсјећа на приватизацију ПСЦ у Брчком,док је била државна фирма можда мање од 100 запослених,све обавезе измирене,танкови пуни горива и милион два на рачуну.
  Приватизован за можда 300 000 КМ и фирма уништена.
  Треба само сачекати прве резултате СНСД-а,они сада само виде милион и по на рачуну.
  Жао ми овог доктора Миличевића.

 2. Луда и отворени психијатријски случај Вулин у Србији увео неки војни рок од 15. дана за старије од 30 година да и он може имати војну књижицу.
  Након Теслића очекујем да и унука усташког кољача Пеје осмисли неки патриотски маскенбал у трајању од 15 так дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *