Мигрантска мама Меркел подржава Русију у Сирији?

Њемачки канцелар Ангела Меркел подржала је поступке Русије у Сирији, јавили су њемачки медији. Она је за њемачку телевизију РТЛ рекла да је неопходно пронаћи начин за борбу против радикалних снага, али у исто вријеме и заштитити цивиле, „што ће бити велики задатак“.

петак, септембар 7, 2018 / 16:08

Меркелова је открила да је о питању руских активности разговарала са предсједницима Русије и Турске Владимиром Путином и Реџепом Тајипом Ердоганом, наглашавајући потребу да се „избјегне хуманитарна катастрофа“ у ратом разореној земљи.

Новинска агенција „Дојче виртшафтс нахрихтен“ наводи да је антитерористичка операција у Сирији закомпликована чињеницом да милитанти користе цивиле као живи штит и да су сукобе премјестили у насељена подручја, преноси „Спутњик“.

Државни секретар САД Мајкл Помпео изјавио је новинарима у Вашингтону у уторак, 4. септембра, да дијели забринутост због присуства терористичких група у сиријској покрајини Идлиб.

„Велики број људи који је побјегао из других безбједносних зона дошао је у Идлиб. Они немају гдје да оду, а Руси тврде да се у том подручју налазе терористи. То је тачно. Дијелимо забринутост због ширења тероризма из сјеверног и сјеверозападног дијела Сирије. Апсолутно смо сагласни са тим да се на тим локацијама налазе терористи и да се за њих треба постарати како не би извозили терор широм свијета“, каже Помпео.

Он је нагласио да САД са задовољством раде на рјешавању проблема тероризма у Сирији.

Помпео је рекао да ризиковање живота недужних цивила и стварање хуманитарне кризе нису начин на који се рјешава проблем у Сирији и да се у Вашингтону надају да то питање може бити ријешено дипломатски.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *