Мићо Мићић посјетио СКУД Семберија

Након посјете ЈУ СКУД "Семберија", градоначелник Бијељине Мићо Мићић је изразио задовољство што град има установу културе овог ранга, најавивши да ће Градска управа у будућности, као и до сада, бити подршка онима који име Бијељине представљају на најбољи начин.

субота, 31 октобра, 2020 / 19:20

Бранка Марковић-Савчић, директор СКУД "Семберија", с поносом истиче да поред Великог народног оркестра, шест група у оквиру народних игара и радионице ручних радова, Друштво чине етно женска и мушка вокална група, а ускоро и тамбурашки оркестар.

– Све године нашег постојања вјерно и несебично нас прати Градска управа, што нам и те како олакшава рад – нагласила је Марковић-Савчић.

Као посебан бисер Друштва она истиче ветеранску секцију народних игара, која тренутно броји 112 чланова.

– Све активности у нашим просторијама се одвијају уз поштовање прописаних и препоручених мјера превентиве и заштите од ширења вируса корона. Иако се епидемиолошка ситуација погоршала, број чланова који не долази на пробе је мали. Најмлађе чланове доводе родитељи, чланови старијег узраста долазе уз сагласност родитеља, а најстарији на своју личну одговорност – појаснила је Директорица.

Она је оцијенила као мисију Друштва да стварањем очува сјећање на некадашњи начин живота – у којим условима су људи живјели, шта се јело, облачило, какав облик је имала породица, колико је религија била присутна, је ли било паганских обичаја…

– Чувајући наше "јуче" градимо наше "сутра", односно чувамо аутентичност нације – поручила је Марковић-Савчић.Оставите одговор