Мићић у име општина: Не смањујте накнаде за Шуме

Издвајање накнаде од шума за локалне заједнице не треба смањивати испод десет одсто, јер издвајање те накнаде није разлог губитака у Шумама Српске, сагласно је Предсједништво Савеза општина и градова Републике Српске. Предсједник Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске Мићо Мићић истакао је да је стање у “Шумама Српске” потребно побољшати бољом организацијом и […]

четвртак, 18 априла, 2013 / 08:14

Издвајање накнаде од шума за локалне заједнице не треба смањивати испод десет одсто, јер издвајање те накнаде није разлог губитака у Шумама Српске, сагласно је Предсједништво Савеза општина и градова Републике Српске.

Предсједник Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске Мићо Мићић истакао је да је стање у “Шумама Српске” потребно побољшати бољом организацијом и наплатом потраживања.

"Издвајање накнаде од десет одсто није разлог губитака у „Шумама Српске“. Проблеми у овом предузећу се не смију рјешавати преко леђа локалних заједница," рекао је Мићић новинарима након сједнице Предсједништва Савеза општина и градова Српске.

Он је нагласио да би се у нареденом периоду требао одржати састанак представника Савеза општина и градова и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде како би се покушало пронаћи законско рјешење о шумама Републике Српске којим би био задовољен интерес локалних заједница и Владе Српске.

Мићић је навео да би, уколико буде умањена накнада од шума, губитак у буџетима општина у Републици Српској био од 12 до 29 одсто.

Он је напоменуо да је на састанку било ријечи и о промјени Закона о Поштама Републике Српске.

"Покушаћемо у наредном периоду са Владом Српске и представницима „Пошта Републике Српске“ пронаћи рјешења за накнаду за достављање рачуна која је са 30 фенинга повишена на 90 фенинга, што је велико оптерећење за комунална предузећа," додао је Мићић оцијенивши да би се проблеми комуналних предузећа могли ријешити мултилателарном компензцијом.

Он је подсјетио да су плате функционера у граду Бијељина умањене за десет одсто.

Сједници Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске присуствовала је и министар управе и локалне самоуправе Српске Лејла Решић.0 КОМЕНТАРА

 1. levat, 18.04.2013. 09:08:41

  Може и тако. Само овдје долази до изражаја оно због чега сам често бивао нападнут од класичних несватача овог портала, неког јунгића хеклера и сличних комуњара.
  Гдје је ту одоговорност кад се помјера та накнада како коме ћеиф?
  Ко ће одговарати сад за све ово претходно, а катастрофално учињено?
  Зар није тачна моја констатација, да је парламентаризам овична чарена лажа, пишање у око народу, они су то вијећали, нешто као напрдивали изгласавали, мијењали, а нико никад није преузео одговорност за све те идиотлуке?

  Ко ће сад одговарати што су ови претходници снсд клошари, трошили немилице и прокоцкали све шансе за развој својих општина?

 2. Slažem sa prethodnim posebno sa ovim:
  „Зар није тачна моја констатација, да је парламентаризам овична чарена лажа, пишање у око народу, они су то вијећали, нешто као напрдивали изгласавали, мијењали, а нико никад није преузео одговорност за све те идиотлуке?“