Маскирани Милко: ПДП у Приједору неће подржати кандидате ни ДНС, ни СНСД

Предсједништво Градског одбора ПДП Приједор је на вечерашњој сједници усвојило приједлог изборног програма ПДП-а за предстојеће локалне изборе. Након што Градски одбор ПДП у Приједору потврди ову одлуку, функционери и чланови приједорског ПДП-а биће обавезани да у директном контакту са грађанима представе кључне тачке програма.

петак, 5 јуна, 2020 / 22:09

„ПДП у Приједору је дужи низ година указивао на проблеме у развоју нашег града и давао конкретне приједлоге за рјешавање истих. Ти проблеми су се односили превасходно на стање у привреди и одлазак младих са ових простора. У протеклом периоду смо успјели да имплементирамо своја два важна стратешка циља. Прво смо успјели да у Приједору формирамо фонд за наталитет, који је успостављен на наш приједлог и у којем смо успјели да реализујемо нашу идеју да свака породица са почетних 200 КМ буде субвенционисана са 400 КМ по новорођенчету. Потом смо реализовали пројекат увођења персоналне асистенције при центру за социјални рад, која треба да поправи квалитет живота старијих особа, слабовидних, слабопокретних и других лица са посебним потребама. Кроз наш програм „Нови Приједор“ припремили смо и додатни сет мјера које се односе на значајно смањење такси привредницима и грађанима, рационализацију и ефикаснији рад Градске управе, побољшање коришћења финансијских средстава Европске уније и модерне едукације младих ради брзих стицања дигиталних вјештина на основу којих ће моћи да брже дођу до посла“, нагласио је предсједник Градског одбора ПДП у Приједору Далибор Грабеж.

Према његовим ријечима, партнер ПДП-а у Приједору ће моћи да буду само они фактори који су програмски компатибилни са ПДП-ом.

Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша, који је присуствовао сједници Предсједништва Градског одбора, изјавио је да је ПДП у протеклим годинама у Приједору израстао у респектабилну политичку организацију која једина може да буде противтежа клијентелистичким факторима на приједорској политичкој сцени.

„ПДП у Приједору неће на предстојећим изборима подржати кандидате за градоначелника нити ДНС-а, нити СНСД-а. ПДП у Приједору је изградио сопствени политички идентитет и у разговору са колегама у СДС-у једино можемо пристати на заједничког кандидата из једне од ове двије политичке странке. У сваком случају, ми ћемо на предстојећим локалним изборима у Приједору остварити свој најбољи резултат од оснивања и наш је план да у наредних десет година будемо кључни политички фактор развоја Приједора. Драго нам је што су то препознали људи у Приједору и што нам је и данас пришло неколико нових чланова који су изразили амбицију да се политички артикулишу управо у нашој партији“, истакао је Грмуша.Коментариши