УС: Радојица за начелника Станара, нема коалиција са СДС и ПДП

На састанку Предсједничког колегијума Уједињене Српске са руководством Општинског одбора Уједињене Српске Станари усвојена је кандидатура Радојице Ћелића за начелника општине Станари, након што се стекну законски услови за исту.

петак, 5 јуна, 2020 / 22:32

На састанку су донесени и сљедећи закључци:Уједињена српска неће правити коалиције са СДС и ПДП,  а у општинама гдје буде имала своје кандидате за начелнике и градоначелнике, неће тражити коалициону подршку од партнера на републичком нивоу, али ће је сматрати добродошлом.

Полазећи од тога да предлажемо људе са великоим подршком грађана, сматрамо да њихова кандидатура не треба бити предмет партијских размјена подршке по другим општинама и градовима, већ искључиво перцепције грађана.

Једнако томе, наша подршка кандидатима за градоначелнике и начелнике које кандидује СНСД и дриги партнери неће бити условљавана тражењем подршке за наше кандидате од стране потписника коалиције на републичком нивоу.

Искрено вјерујемо да ће се наши партнери као и грађани опредијелити за људе од угледа  који су  најбоље ријешење за наше градове и општине, и да ће се тако обезбиједити добра сарадња свих градова и општина са Институцијама Републике Српске и БиХ.