Марија Милић

Јавни сервис је пробио дно

”Отац Давида Драгичевића, Давор, који од почетка тражи истину и правду за свог сина, и не знајући, нашао се у епицентру специјалног рата, који је поведен за дестабилизацију Републике Српске.”

недеља, јул 8, 2018 / 11:51

”Извори РТРС кажу да су људима у Сарајеву нудили 100 КМ за долазак у Бањалуку, а да се исплата вршила преко некадашњих припадника тзв. Армије БиХ.”

Ово горе су цитати из текста непознатог аутора са непознатим изворима на порталу ЈАВНОГ СЕРВИСА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – Радио-телевизије Републике Српске, објављен неколико сати уочи великог, упркос овом чињенично непоткованом (не)дјелу, ДОСТОЈАНСТВЕНОГ скупа 7. јула 2018. на Тргу Крајине у Бањалуци.

Кад је јавни сервис 20. априла ове године, пред први велики скуп ”Правда за Давида” на сва звона пренио текст београдског ”Ало” у којем ”тајне службе спремају хаос у Републици Српској; спрема се жесток удар на Републику Српску, с циљем тоталне дестабилизације актуелне власти у Српској пред предстојеће опште изборе у БиХ”, мислили смо да непрофесионалније, луђе и горе не може.

”Аналитичарски осврт”, без отворене истраге тужилаштва, у којем се довољним сматра то што се предсједник Републике, иако није ни полиција, ни тужилац, срео са оцем страдалог Давида и ”удовољио његовом захтјеву”, наводи и да ”мајстори конфузије ипак не мирују”. Да су ”креатори и извршиоци прављења хаоса и удара на Републику Српску искористили” (не искористиће, већ управо тако – искористили) ”овај трагичан догађај да преко својих људи протесте у центру Бањалуке претворе у масовне демострације на којима би изманипулисали народ и покушали да руше власт и прије избора”. РТРС је ово тада пренио, ни не трепнувши.

Ето, прође априлски скуп, прође и посебна сједница Народне скупштине, прође и скупштински Анкетни одбор, огласи се и тужилаштво, прође и седмојулски скуп у Бањалуци, а РТРС се баш тог седмог јула окачи на стуб страма, али не на тргу, већ у историји Републике Српске.

Познајући улогу која им је додијељена настанком, за нормалног човјека, свете Републике Српске, законе и новинарске кодексе, по којима би морали да раде, тврдим да јавном сервису име Републике Српске треба одузети из назива. Да је не брукају. Да се смеће не крије иза имена Републике Српске. Јер има ту и етички кодекс, али они му више не знају ништа.
Овај априлски текст ипак није најгоре што се догодило под плаштом имена Републике Српске. Ни цитат из јучерашњег епохалног дјела издвојен на почетку овог текста није ни најгори, нити најружнији, али институционално јесте најопаснији.
Јучерашњим новинарски и морално срозаним текстом, чињеницама непоткованим, прекршен је Закон о Радио-телевизији Републике Српске, етички и кодекс новинарства, а веле да се добрано загазило и у кршење кривичних прописа у смислу ширења панике и плашења народа.

Медијски ”стручњаци” које су посадили тамо сметнули су са ума да је у међувремену одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске. На којој је, осим ”уваљивања Анкетног одбора опозицији” (било би добро да је ово парафразирана изјава предсједника Републике, а не дословна) владајућа већина усвојила и врло важан, можда и најважнији закључак на тој сједници, којим се тврди да је стање безбједности у Републици Српској у основи стабилно.
Ако је истина све ово што је РТРС објавио, уз непотписаног аутора са непотписаним изворима, онда је Република Српска у озбиљном проблему. И први скупштински закључак који говори о безбједности је, ако јесте све истина, озбиљно нарушен.
МУП Републике Српске би морао озбиљно да испита све јучерашње наводе РТРС-а и да хитно обавијести Народну скупштину Републике Српске – да ли је безбједност и даље стабилна.

А ако није, а то ће нас, надам се, озбиљан МУП и други истражни органи озбиљно извијестити, онда остаје само закључак да РТРС, свјесно или несвјесно, шири панику, сије страх и то, РТРС-овим рјечником, ”с циљем дестабилизације Републике Српске”. Ако је свјесно, онда су у нечијој служби. Ако је несвјесно, онда не знају да раде.
То што су прекршили Закон о заштити личних података објављивањем матичних бројева појединаца и докумената које могу да посједују само полиција и правосуђе, то је посебна прича. И тиме ће се, надам се, такође позабавити надлежни органи.

НН јуначина, која не смије ни своје иницијале да потпише испод текста, осилила се па објавила матичне бројеве, парафразирам, мафијаша с трга. Међу лицима са криминалним досијеом (не парафразирам, дословно је), веле, и у посљедње вријеме је одвећ гласни, у њиховом тумачењу слободе говора, Драшко Станивуковић. И рестартовац Стефан Благић, као и страшни Жељко Вулић који се због ”Гранд трејда” и отимања земље борио са овим системом, а за чију борбу је на крају суд пресудио да је у праву.

Умјесто извињења за све написано, РТРС је, кад је скуп прошао, затамнио матичне бројеве и промијенио које слово у тексту, а уређивачки колегијум јавног сервиса ”најоштрије је осудио притисак на уређивачку политику” и саопштио да су ”све пријетње РТРС-у на друштвеним мрежама послије објављивања овог текста пријављене надлежним органима”.
Радујемо се раду тих надлежних органа, управо због њих се народ и скупља на тргу свако вече више од стотину дана. Радујемо се, кад све ово једном коначно прође, што ће новинарске школе имати сјајан примјер, све на једном мјесту, како озбиљна кућа и озбиљна држава никако не смију да раде. И сјајан примјер како је једном један јавни сервис успио да пробије дно.

Остаје једино трунчица наде да се НН јуначина испод текста није потписала зато што има бар мало образа и стида, а не зато што се плаши. Овако иза цијелог текста стоји цијела национална РТВ кућа. А прави јунаци се не крију, прави јунаци у бој иду својим именом. НН је, као што поручују и са трга, само за кукавице.58 КОМЕНТАРА

 1. Pa objektivno, RTRS je nastala s ciljem medijske pripreme, reality praćenja i konačno relativizacije ratnog zločina kao takvog. Što je Radio Kigali bio Ruandi, to je RTRS bio nama. Megafon zla, neprijatelj razuma, činjenica i mira.
  Danas služi kao estradna pozornica vladajuće klike da istu tu mržnju nastavi sijati, da pripremi teren da nove generacije odrastaju u narativu, kako to gospođa Milić kaže, vlastite svetosti, mržnje, nacionalizma…

  Sve u svemu. teško se oteti utisku da građani RS bolje od RTRS-a i ne zaslužuju.

 2. Много ствари јесу истина, око РТРС, око коришћења оправданих протеста због убиства младог студента, спортисте и музичара, све од стране политиканата и неких центара моћи, исто као што је истина да су нас опљачкали, понизили и будућност нам дефинитивно угрозили, све на моју велику жалост.

  Али мене више не брине сва та данашња истина, сви је знамо и живимо са њом, нажалост, она је таква каква јесте.

  Више мене брине да народ поново на изборима стане огромном већином уз оне који су их за 22 године довели до овог јадног стања, или да не разумијући ситуацију и насједајући на јефтине трикове удбаша и младих дркаџија, распу, гласове на прелетачевић партије, партије тајних служби, или занесени дају глас некој дјеци која се до душе, 100% оправдано буне због стања у друштву.

  Брине ме да ће старе политичке варалице ово вјешто искористити, да ће спријечити једину КОНКРЕТНУ причу да дође до изражаја и добије одлучујућу подршку народа.

  Брине ме да не дај Боже распу, дају гласове на неке младе јастребове и касније их путем компензација због цензуса покупе за себе веће партије,брине ме да се народ не зајебе, па потроши своје гласове против битанги на оне који би на крилима свог личног-егоистичног бунта хтјели без дана радног стажа у скупштинске клупе, умјесто да чују и разуме јасне поруке некомпромитованих, искусних и храбрих људи, да стану уз њих, све да се коначно подвуче ЦРТА и крене у ново вријеме са пуно позитивне енергије, са јасним планом и роковима извршења.

  Нека ми опросте стотине хиљада младих које сам позивао на бунт, ја ово само кажем за пар младих јастребова, оних који сасвим провидно користе политикантски скуп ПРАВДУ ЗА ДАВИДА за личну промоцију.

  Овим их путем врло озбиљно упозоравам, успут напомињем да се припреме, јер ако буде правог бунта, бунта који има јасан ЦИЉ, онда ће га водити капетан Лазаревић мимо групе ПРАВДА ЗА ДАВИДА, па нека се придруже ако смију.

 3. Заслијепљени влашћу типови из владајуће коалиције не виде да су скупови на Тргу само повод за исказивње непоштовања власти која је, између осталих мана, дозволила да криминал сваке врсте цвјета у Бањој Луци, али и у осталим градовима по узору на највећи град РС.
  Позивање Лукача на своју ратну славу не пије воде јер је он данас умислио да је главни баја умјесто да гради Републику за коју је хрв пролијевао. Очито да ни он, ни остали из наведене коалиције немају намјеру да попусте и да на чело институција у РС поставе одлучне и поштене људе а да отјерају с челних позиција, па и из полиције, послушнике који успут остварују личну корист од криминала и растурања дроге чему гледају кроз прсте.
  Историја нас учи да ниједна власт ксд огрезне у корупцији, криминалу и неморалу не може опстати, да се урушава сама од себе и да није потребна револуција како би је оборила.
  Власт треба смењивати протестима када њени носиоци изгубе компас и не бирајући средства да се одрже, измишљају непријатеље који су тобоже завели народ пред чијим очима се утропала актуелна власт.

 4. Ова власт је успјела, дља дође сама себи иза леђа, да опколи сама себе ? Довели су сами себе у позицију безизлаза, јер не постоји сценарио по којем ће се ово за њих позитивно завршити.

  1. @змај огњени вук 10. јула 2018. у 17:01
   Svaka cast za kriticki tekst gospodje Marije Milic! Dovoljno je sjetiti se velikih poplava (19.maj 2014) u Republici Srpskoj kada jer TV ekipa RTRS – a zajedno sa predsjednikom Dodikom iz „njegovog“ helikoptera izvjestavala putem „javnog servisa kako je sve pod kontrolom, dok je „neprijateljska RTV BN“ pokazivala probijene nasipe u Semberiji na Drini i Savi kod Samca i rijeci Bosni u Doboju.

   Bahata vlast i njene apologete, kojekakvi samozvani anal(ni)iticari samouvjereni da uz pomoc dvije TV stanice – RTRS i ATV BL mogu totalno manipulisati javnim mnijenjem Republike Srpske i dobiti i oktobarske i naredne izbore ce na kraju morati da shvate da nista nije vjecno.

   Postovani Zmaju, postavili ste pravu dijagnozu stanja u Republici Srpskoj u vase dvije recenice i to je rezultat dvodecenijske vladavine sadasnje vlasti i njihovih halapljivih koalicionih partnera, papaka i preletaca.

 5. Против РС се води специјални рат. То се види из авиона и РТРС је ту попуно у праву.

  Имамо случај покушаја инсталације федералне полиције на територији РС. Федерални муп је понудио министру безбједности “помоћ“ у заштити границе и Мехтић је то прихватио, а да претходно није обезбиједио ни подршку у СДС-у, ни подршку Иванића, а камоли оних који су за то надлежни, а то су институције РС.

  И сад Букота прича како неко Мехтићу извлачи контекст!?
  И прича како нам не треба федерални муп, а подржава човјека који је тај муп хтио довести у РС.

  Мехтић на све начине, а видимо да га у томе подржава и Букота, жели да дио емиграната задржи у РС. Дио тог плана је ова ситуација са федералним полицајцима.

  Да подсјетим на недавне протесте када су двојица-тројица типова могла блокирати путеве, па се догађало да некакве будалетине упадају у кола хитне помоћи да они као нешто провјеравају.

  Специјални рат је и удар на МУП који се оптужује да је организовао и извршио убиство Давида Драгичевића. Са Трга Крајине се свако вече упућују такве поруке, гдје се отац покојника на најмонструознији начин користи у политичке сврхе.

  Много би поштеније било да опозиција отворено стане иза Давора Драгичевића и да се прикључи протестантима, ако је МУП заиста организовао убиство Давида Драгичевића. У том случају је то прворазредно политичко питање и политичке странке, посланици и остали државни дужносници су дужни да се појаве на тргу. Морају.

  Зашто то не ураде?
  Па зато јер су свјесни да немају доказе да је МУП РС то урадио.
  А ако немају доказе, онда би такође њихова дужност била да то јасно кажу и да стану у заштиту МУП-а.
  Овако су саучесници у специјалном рату против институција РС.

  Шта значи изјава Давора Драгичевића да избора неће бити и да ће 5. октобра рећи ко су убице?

  Нећу понављати да би требао кад већ зна ко су убице, да јасно каже који је мотив убиства и да изнесе релевантне доказе за које тврди да их посједује.

  Избор датума 5. октобра и његову најаву да избора неће бити ја најозбиљније схватам јер је њему ту стратегију неко већ разјаснио и обећао му логистику за тај чин.

  Ја сам то већ раније написао и погодио да ће до овога доћи. Наиме, 5. октобра на Тргу Крајине је заказан завршни предизборни скуп СНСД . У исто вријеме и на истом мјесту ће бити велики митинг групе “Правда за Давида“.

  Ту би било потребно довести 4-5 обучених људи (то могу бити Мехтићеви специјалци федералног мупа или они Британци који су дошли у РС) и хаос би преплавио Бању Луку. У таквој ситуацији од избора не би било ништа.

  Да не наводим још црње слутње које се могу протумачити из изјава Давора Драгичевића да ће он спустити руку (ма шта то значило), да он и убице неће дисати исти ваздух, да ће се сви изненадити шта ће он урадити 5. октобра, итд.

  Зато се мора урадити следеће:

  – Ако опозиција мисли и има сазнања да је МУП РС упетљан у убисто, њихова дужност је да стану уз народ на тргу и да организују велике демострације и сруше владу.

  – Уколико тако не мисле и немају доказа за Даворове тврдње онда су дужни да стану у одбрану МУП-а РС.

  Специјални рат је и ова прича око гласачких листића гдје се већ унапријед припрема терен за непризнавање изборних резултата у октобру.

  Специјани рат је и узнемиравање становника Брода, Дервенте, Модриче и Шипова причом како ће они завршити у хрватском ентитету.

  Да резимирам.
  Што се тиче тврдњи РТРС-а да се против РС води специјални рат, ту су 100% у праву.

  Сасвим други пар опанака је на који начин они ту ситуацију преносе пучанству (у преводу са старог на нови српски- народу).

  1. Izgleda Simo da ti primas direktive i novac iz „kabineta“ Predraga Ceranica? Poceo si da govoris o specijalnom ratu, a zasto se ne upitas sto „institucije“ – MUP RS i OJT Banja Luka Lepir i Vrećo za 4 mjeseca nisu uradili svoj posao? Zasto poslanici NS RS ne bi mogli napadati i kritikovati njihov (ne)rad?
   Kazes -„Да резимирам.Што се тиче тврдњи РТРС-а да се против РС води специјални рат, ту су 100% у праву.“ Ko god gleda to smece od tzv „javnog medijskog servisa“, jasno mu je sta ta Dodikova TV radi i da je potpuno u luzbi mesara iz Bakinaca, a ne gradjana RS koji su prinudjeni da za njih placaju TV pretplatu.

  2. “Poceo si da govoris o specijalnom ratu, a zasto se ne upitas sto „institucije“ – MUP RS i OJT Banja Luka Lepir i Vrećo za 4 mjeseca nisu uradili svoj posao?“

   А зашто се ти не упиташ што они који тврде да знају ко је убио Давида, тврде да имају за то доказе, те доказе не објелодане, наведу име и презиме убица, а не опис њихове фризуре, регистарски број кола, све, само имена нема?

   Дајте бар кажите шта је по вашем мишљењу мотив убиства. Када се зна мотив онда је много лакше схватиити контекст.

   Специјални рат је кад се ствара атмосфера да се до правде може доћи, а да само треба Додик да изађе два дана пред изборе и каже да је он налогодавац убиства, а злочиначка институција МУП РС, егзекутор.

   То би, по вама, била та правда коју тражите.
   Испод тога ви нећете да прихватите ништа.
   Додик шеф злочиначког удружења, Лукач злочиначки оперативац, МУП РС злочиначка организација.
   Ако је то тако онда сам и ја за то да нашу полицију замијени федерална.

   По таквима као што си ти, саучесник у убиству је свако ко тврди да Додик није налогодавац убиства, а МУП РС извршилац.
   Ако је то дефиниција саучесника, ставите ме на тај списак.
   Док не добијем доказе да су они (Додик и МУП) злочинци, задржите ме на том списку.

   То је специјални рат. Сви елементи су ту.
   Повод.
   Медијски линч.
   Политичка подршка из позадине, не јавна.
   Полуинформације.
   Недоречени докази за тврдње са јасним циљем да се на недоречене тврдње увијек могу накалемити нове.

   “Zasto poslanici NS RS ne bi mogli napadati i kritikovati njihov (ne)rad?“

   Мало пажљивије прочитај шта сам написао.
   Ја управо позивам посланике опозиције да се опредијеле.

   Ако имају вјеродостојне доказе (које треба показати народу) за умијешаност МУП РС у убиство и ако у њих вјерују, они не само да требају да критикују МУП РС, него сви требају да изађу на трг и да позову народ да сруше ненародну власт. Ја бих се одмах таквим демострацијама прикључио.

   Али има и друга страна медаље.
   Ако те доказе немају или у њих мало вјерују онда су опет дужни да се на основу тога поставе. Морају стати у одбрану МУП-а РС.

   Другим ријечима, овдје се не може бити неутрално.

   Испаде да је једини Шукало са ставом.

   Ако Шукало има доказе, зашто у њих не вјерују и остали посланици опозиције. Ако их нема зашто не одјебу Шукала из својих редова.
   Они се требају прикључити Шукалу или стати у одбрану МУП-а од лажних оптужби.

   Надам се да сам јасан.

  3. @Simo kokoš

   1. Je li smrt bila zadesna ili ubistvo?
   2. Je li David bio drogiran ili nije?
   3. Je li opljačkao kuću ili nije?

   Odgovori na ova tri pitanja i samo će ti se reći ko vodi specijalni rat.

  4. Не знам ни на једно.

   Ако ти сматраш да су одговори на ова питања доказ да је МУП организовао и извршио убиство онда о праву немаш појма.

   Грешка полицијског службеника је његова грешка која може бити плод незнања, аљкавости, личног интереса, љености, неодговорности, али не може бити доказ да институција МУПа стоји иза тога.

   Ја ни једну могућност не искључујем, а повјероваћу у ону која се непобитно докаже.

   Кад тако добро знаш шта се догодило одговори ти мени на три питања:

   1. Шта је мотив убиства?
   2. Ко је наредбодавац?
   3. Ко је егзекутор?

   И твој одговор ће бити исти мој:

   Не знам ни на једно.

  5. @Đuđan

   1. Tužilac kaže ubistvo
   2. Nalaz kaže da nije
   3. Istraga kaže da nije

   Vidiš da je lako ako nisi govno režimsko.

 6. Змају,

  као потписник коалиције СзП дужани си да се прикључиш Давору Драгичевићу на протестима ако имаш сазнања и доказе да је он у праву.

  Ја ћу бити први који ће тамо доћи ако ми било ко да јасан доказ да је МУП РС извршио убиство.

  Ви да имате те доказе ви би били на тргу.
  Немате доказе, а нећете да заштитите МУП од лажних оптужби.
  То је тај ваш усрани патриотизам.

  Хвалиш се даје Шукало постао посланик твојим гласовима. А Шукало једини посланик који је отворено стао на страну Давора Драгичевића. Ваљда је то урадио зато што има непобитне доказе увиства.

  Ако их има замоли га да ти их прекопира, па их ти објави на Фронталу и позови нас на трг. Ја ћу први доћи, вама свима се извинити и гласаћу за Вукоту и Иванића и твоју странку.

  А ако те доказе Шукало нема онда на првој сједници твоје коалиције тражи да се Шукало изопшти из вашег савеза јер без доказа оптужује МУП РС.

  Признај да не тражим много и да ти нудим поштен договор.

  1. Poslanik za svoje diskusije za govornicom Narodne Skupstine NE MOZE POLITICKI ODGOVARATI NIKOME! Ne mora cak odgovarati ni stranci na cijoj listi je bio za vrijeme poslednjih parlamentarnih izbora. Da li to znas, Simo. P. Horozovicu? Ustav to govori, a ti bi, Horozovicu, da svi poslanici u NS RS odgovaraju Miloradu Dodiku. Dodiku nije nista odgovarao ni na koji nacin ni Nebojsa Radmanovic, clan Glavnog odbora Dodikovog SNSD, koji je kao clan Predsjednistva BiH glasao za pristupni sporazum MAP koji potpisuju zemlje koje zele pristupiti NATO-u. Sta mislis Horozovicu sta Dodik radi ostalim clanovima GO SNSD ako urade nesto mimo njegove volje i dozvole?

   Zakljucak u vezi sa ovim postupkom N. Radmanovica se prosto namece – jasno je da se Dodik slozio sa pro – NATO aktivnoscu N. Radmanovica.

   Isto tako, Clanica GO SNSD-a Ana Trisic – Babic je vise puta boravila u Banjaluci gdje je u Banskim Dvorima u prisustvu vise americkih generala vrsila promocije NATO-a. Sta mislis, Horozovicu, kako je to Ana Trisic – Babic mogla raditi u BL? Kada su je novinari pitali – sta misli Dodik o tom pitanju, odgovorila – ja sam za NATO, a za Dodikov stav o tome, pitajte Dodika.

 7. Не улазим у расправе око муке породице Драгичевић, безрезервно сам уз породицу, то не морам да доказујем, написао сам то првог дана протеста, после оне „намјерно ступидне“ конференције за штампу.

  Сигуран сам да психички преморени и од бола скрхани отац тог петог има сасвим другу намјеру.

  Зато молим појединце овдје да не користе туђу муку за политичко разрачунавање.

  1. “Сигуран сам да психички преморени и од бола скрхани отац тог петог има сасвим другу намјеру.
   Зато молим појединце овдје да не користе туђу муку за политичко разрачунавање.“

   То је тачно. Ту бол видимо и ја и ти, али нажалост и политички лешинари који ту родитељску бол користе на најужаснији начин, у политичке сврхе.

   Давор Драгићевић је давно престао бити субјекат у овим дешавањима.
   Он је сада објекат којим се манипулише. Ако то не видиш онда си будала.

   Не пише Давор сценарио догађаја, није Давору пала на ум идеја да иде на сукоб 5.октобра него тим лешинарима. Ја се политички обрачунавам са њима, а не са Давором.

   Ако ти не можеш схватити да овдје нико не расправља о породици Драгичевић него о политичкој манипулацији са том породицом, онда ти немаш ни грам интелигенције.

   Или схваташ, али због политичке демагогије и опрортунизма сереш кваке.
   То личи на тебе.

 8. Прво вулгаран си и ужасно неваспитан. Друго, опет си се ухватио посла који ни неко много паметнији и елоквентнији од тебе не може завршити, човјече браниш необрањиво ?!?
  Разумијем и да мораш одрадити надницу и да нешто мора да се једе, али брате много је много.

  1. Шта је много?

   Шта је у мојим ријечима вулгарно?

   У чему је проблем што ја позивам опозицију и све оне који тврде да знају ко је наредио и убио Давида да и нама који не знамо?

 9. Опет лаж!

  Тужилац није рекао убиство него да постоји основ сумње да се ради о убиству.

  Ево, и ја вјерујем да се ради о убиству и ту се можемо сложити.

  Мене интересује зна ли ико шта је мотив убиства.

  Интересује ме како је могуће да се зна какав је физички изглед убице, а не зна му се име.

  Када то сазнамо много ће важније бити да сазнамо ко је налогодавац убиства.

  Шта је у овоме ненормално ако желим да то сазнам?

  Буди конкретан па кажи ако имаш шта, а не да ми постављаш питања.

  Ако немаш, ајд’ здраво!

  1. I, sta se desilo kada je tuzilac rekao „да постоји основ сумње да се ради о убиству“? Sta su organi i institucije koje su ovlasteni da se bave tim slucajem od te izjave tuzioca do sada ucinile kako bi provjerile taj „основ сумње да се ради о убиству“? NISTA! Pa zasto si se ti nasao pozvanim da „branis nadlezne institucije“ koje treba, ili da potvrde osnovanu sumnju, ili da je opovrgnu? Zar predsjednik Dodik nije govorio o raspisivanju nagrade onome ko dostavi relevantne podatke za nastavak istrage. Da li to onima, koji su culi uzivo Dodikovu izjavu (o mogucem raspisivanju nagrade) treba da znaci da od trenutka kada je OJT saopstilo izjavu postupajuceg tuzioca, treba da znaci da od tada istraga nije krenula sa mrtve tacke. Pa Simo, sam si govorio da „nadlezne organe treba pustiti da bez smetnji rade na tom slucaju“. Davor Dragicevic ih svojim izjavama samo pokusava da motivise da rade svoj posao, zeli da zvanicni organi urade ono sto treba da se do istine sto prije dodje. Zasto bi on „provjerenim strucnjacima u MUP-u davao ideje u kom pravcu treba da se vodi istraga? Mi, posjetioci ovog sajta mozemo samo da nagadjamo sta i kako treba raditi, ali MUP RS i OJT Banja Luka ne smiju i ne mogu tako, oni su placeni da rade svoj posao!

 10. Glupane Симо П. Ороз 21. августа 2018. у 20:07

  Sto ne pozivas „… да и нама кажу.“ to sto pitas oni koji su to po zakonu i svojim ovlastenjima nadlezni? Trecina godine prodje, a ti „nadlezni“ samo vrludaju i lelemudaju. Ako nisu u stanju, neka podnesu ostavke i tako omoguce nekome casnom da uradi taj posao kako treba – po zakonu! A to da si vulgaran, jesi. I mnogo primitivan i prizeman. Viris iz Bajinog dupeta, gdje se sasvim lagodno osjecas. Kad ima tebe, njemu ne treba toalet papir!

  1. Ево типичног примјера припадника телалука.

   Ја овог Јанка раније нисам нешто запажао на Фронталу. Не сјећам се да сам му се икад обратио, што ће рећи да га сигурно ничим нисам увриједио.

   И онда он почиње коментар са увредом на мој рачун и оптужује мене да сам приземан, примитиван и вулгаран.

   Ето видите о каком типу људи се ради.

 11. Јеси ти Симо подобро безобразан, ово вулгаран ти и стоји, таква си врста и тачка.

  Иначе, откуд се само ти нађе прозван, ја сам рекао да молим све да не користе………………………………………………..

  П.С.Замолио бих те да пазиш шта пишеш, ПРЕЈАК сам ја да је десет Сима против мене, губиш некако концепцију, пази мало, симпатичан си ми, немој да те џаба „цвијељам“, што рекла моја баба Стана.

 12. Kad je Davor tema ode ovo u beskraj.
  Neko je čovjeka slagao da će smrt Davida imati uticaj na izbore i izborni rezultat.
  Lično mislim da neće, bez obzira šta Davor saopštio tog dana D koji je on odredio i stalno ga pomjera.
  Izbore u Srpskoj će dobiti onaj ko ide i plaća a vladike mu prave najviše event(a) tačnije parastosa i svještanja temelja za crkve.
  Narod to voli.
  Vjerujem da su bordo crveni zakucali na svaka vrata. Srbi u Brčkom što imaju državljanstvo FBIH nazor idu i poništavaju se lične karte,ljetuju na šalterima i u matičnom uredu Čelić samo da bi bili spremni za Dodika.
  Davor je na početku imao dobru taktiku.
  Suprotstavio se pametno i dokazao da su sve institucije zločinačke ,ujedinjene u cilju zaštite ubica i naručilaca ubistva Davida.
  Davor mi dalje nije jasan, institucije imaju svo vrijeme svijeta da nastave sluđivati Davora dok ne uradi nešto da ga ubiju sa opravdanjem ili dok ne umre sam.
  Zločinačke institucije se moraju srušiti do kraja, ali to se neće desiti jer će Govedo pobijediti Biserku. Kada Govedo pobijedi Biserku i dobije pečat i kancelariju institucije tada nastupa ona narodna ti meni ago ja tebi serdaru.
  Ubice Davida tada će raditi u kabinetu Goveda, pa valjda i on mora riješiti neke svoje probleme i ostvariti svoje snove.
  Pravde za Davida neće biti.
  Davor ako šta zna bolje mu je da kaže odmah.
  Biće mu lakše kada vidi rezultat izbora i koliko su Srbi jeftini za kupiti odnosno za prodati se.

 13. Врло је некоректно погрдно писати о појединцима,било власти, или опозиције,није српски писати погрдно ни о представницима других народа, има начина и начина да се некоме зада (не) оправдан ударац без подмуклости.

  Није поготово коректно унапријед тврдити да ће неко ко није добио прилику да покаже шта зна бити лош предсједник, министар, посланик……, иначе, познато је да цијеним сваког ко кометарише под својим правим именом, ипак ово ти није требало?

  Бити Србин је привилегија, бити српски господин, па коректно и конкретно критиковати било кога без задњих намјера, велика је привилегија,значи Младене, ако си српски господин, мора се поштовати свако у јавном обраћању, без обзира да ли их цијениш?

  Поздрав

 14. Са малим закашњењем честитам муслиманима Бајрам.

  Све сам чекао да то неко други уради први, ал’ нико са Фронтала то нећеде па морам ја који код Џасмина, Зејса и Османа нисам ваш на листи омиљених коментатора.

  1. Ајд’ не једи говна!

   Ти овдје људима лијепиш највише етикета вез икакве основе.

 15. Симо П. Ороз 22. августа 2018. у 17:49
  Са малим закашњењем честитам муслиманима Бајрам.

  Све сам чекао да то неко други уради први, ал’ нико са Фронтала то нећеде па морам ја који код Џасмина

  Hvala,nisi trebao.Bajram je kod nene Tvoje cestitanje nema veze sa tim.baklavu..saslusati njene probleme,biti uz nju…tvoje cestitanje nema veze s tim.To ti vidi sa ovima tvojima iz SDA ;:: jucer se vratih ,nakon 4 sedmice godisnjeg….jad i bjeda,muslimani srbi i hrvati ….zive bijedno..

 16. Џасмине.

  извини, нећу више.

  Сад ми је јасније на шта је мој комшо Шефко мислио када је прије 2 године свом рођаку опсовао балијску мајку јер га је овај убјеђивао да је Додик за Бошњаке гори од Раше и Ратка.

  Тако им и моја бајрамска честитка смета, а захвалили би се честитки од неког Рашиног и Ратковог фана.

  Балијска посла, што би рекао мој сусед Шефко

  1. Питао сам Лазаревића што он не честита. Каже да дежура на терену све док не буде сигуран да курбанске коже из шехера и околиша не заврше на Палама. Нема времена.

   Кад ооасност прође и укине се борбена готовост, Лазаревић ће се јавити са опширним извјештајем о још једном успјеху нашег зеленог покрета.
   Можда ће и честитати.

 17. Нисам честитао, отишао рано у рибе, касно дошао, право да кажем и заборавио да је Бајрам, онда сустрадан да честитам, некако ми без везе.
  Знају прави муслимани да њима Ниџо жели добро, сваке године честитам својим пријатељима порукама, увијек и преко Фронтала, овог пута омашио, нека извину и нека им је са срећом празник.

  1. Немој да лажеш народ!

   Био си на барикадама како курбанске коже из Високог не би поново завршиле на Палама.

 18. Видите како се ја и Симо надопуњујемо, даје ми шлагворт да као кандидат за ПОСЛАНИКА са Сарајевско-романијске регије поменем народу како сам 2014 године сам зауставио тровање изворишних зона Пала и регије са хемијским отпадом који су довлачили у камионима-кадама, мијешали тај хемијски отпад највише са шутом, али и натапали у неке отпадне коже и из фабрике кожне галантерије Превент Високо.

  Зна Симо убости гдје треба, зна он да ја те године нисам ишао на изборе, па хоће да подсјетим народ шта сам за њих урадио ризикујући сопствени живот.

  То тровање Пала и регије је урадила локална власт и права мафија,милиони су били у питању за тај УДРУЖЕНИ ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ.
  Нико, ама баш нико у Палама није се смио битангама супроставити, Ниџо је питао друге политичке партије, све одборнике, све људе из власти, пичкице нису смјеле.
  Јебига, наша мафија јесте најјача у Српској.
  Трајало је то један период док нисам био 100% сигуран да су стварно опасне хемикалије из ПРЕВЕНТА у отпаду који довозе на регију.

  Наравно, капетан је све испланирао, да се жаргонски изразим, увукао непријатеља у „потковицу“.

  Кад су камиони дошли уз помоћ полиције зауставио, медије довео и преузео одговорност да не би мафија дошла главе начелнику полиције, човјеку који је професионално обавио са својим људима посао.
  Имали сте и овдје саопштење одмах по завршеној „акцији“.

  Касније ми је тадашњи начелник полиције рекао да сам му преузимањем на себе одговорности спасио живот, али спрега државне политичке мафије и праве мафије би јача па човјека смјенише за пола године.

  У исто вријеме ја тражих од министра екологије Голићке да подузме даље кораке, рече да то није њена надлежност.

  Кривична пријава постоји, докази о отровном и радиоактивном отпаду на основу прегледа узорака у институту у Винчи постоје, Сребренка постоји, тужилаштво гдје је пријава са доказима постоји, инспектори који су фалсификовали папире за отпад постоје, сви постоје уста их јебем шкрбава, што рекао геније Савићевић.

  П.С.Само да подсјетим да је СЗП тада изгубио изборе због тога што Босић није хтио-смио да се огради од својих локалних битанги.
  Сјетите се то сам од њега тражио половином маја 2014 године, имате доказе и у колумни која је тада овдје објављена под насловом „САВЕУ ЗА (НЕ) ПРОМЈЕНЕ У СРПСКОЈ“.

  Ја се повукох са избора, и прође Миле за седам хиљада гласова, да су тада провели истрагу против својих, све заговарајући промјене, ја би провео убитачну кампању за СЗП, тако да би МИЛЕ и Милићи одавно били политичка историја.

  Можда је и боље кад видим прелетачевиће, што не мора да значи да због злочиначке крађе и распродаје преосталих ПРИРОДНИХ РЕСУРСА- концесија, те свих неријешених случајева нећу сатрати ове изборе нека министарства, неке министре и неке кандидате за појединачне функције.
  Свакоме по заслузи од политичког свеца, зар не Симо?

  1. Немој одмах за свеца!

   Прво беатификација да те прогласимо блаженим, а да онда Иванића и Талу-Змајa пошаљено у Ватикан на преговоре да виде да ли они имају ишта против.

   Иванић је добар са папом, вјерујем да гаучос не би имао ништа против.

   http://www.rtvbn.com/3919373/sta-je-papa-franjo-rekao-ivanicu

 19. Добро, нисам ја то ни рекао, него ви новинари.

  Него да те питам, шта мислиш да су зелени подржали СЗП 2014 године, све да (не)намјерно Босић не погријеши, да ли би ти данас имао потребе бранити Додика?

 20. Ало, багро олошка, фукаретино, убијен је син првоборца, ствараоца Републике Српске, ратног вјоног инвалида.
  Све друге тезе и фразе, игра ријечи да заташкавате, су јаловина и пред овим падају у воду.

  Убијате синове оних који су крварили за отаџбину, ало, моструми, изроди људски, да ли сте ви свјесни?
  О ситним гњидама које се труде, да ако ништа бар мало разводне ствар, нема се шта друго рећи него што и о гњидама.

  1. Теби таквима одговара да се то развуче до октобра.

   Вама није ни до истине ни до правде, вама је да Давора задржите на тргу до избора јер сте свјесни да ћете бити тешко поражени и више и не кријете да ћете 5. и 6. октобра, дан прије избора кренути у рушење институција РС.

   Давор је ваш талац.

   http://radovanovicborislav.blogspot.com/2018/08/pravda-za-davida-6-oktobra.html

  2. Sta sprijecava aktuelnu vlast i njene policijske i pravosudne organe da slucaj – predmet smrti Davida Dragicevica rijese do oktobra 2018.g ili mnogo ranije? „Imaju dovoljno relativnih dokaznih elemenata“ ili se mora raspisati i nagrada kako bi se rijesile sve okolnosti pod kojima je umoren Davor Dragicevic (Dodik predlaze raspisivanje nagrade, a valjda njega zvanicni organi drze u kursu oko tog slucaja?)? Ciji je Davor talac, najbolje govori povori taj Dodikov prijedlog za raspisivanje nagrade. Ako je sve jasno, cega se to vlast plasi i sta ce im „dodatni dokazi“? Sad ti je Simo za sve kriv i Borislav Radovanovic?

   To sto ti pises i „objasnjavas“ je panicni strah Dodika i bulumente lezilebovica i korupcionasa oko njega zbog gubitka vlasti i privilegija. Za Dodika i njih bi bilo najpozeljnije ako bi u Republici Srpskoj uveli vanredno stanje i suspendovali vazece zakone i Ustav Republike Srpske. Ali ni u takvim uslovima se ne bi mogli provesti redovni opsti izbori. Dodiku je vrijeme da pokusa da se otarasi nesposobnjakovica iz MUP-a RS, prije svega, Dragana Lukaca i korumpiranih struktura isz pravosudja i tuzilastva Republike Srpske. Ali, sada je malo prekasno za to, zar ne „Simo. P. Orozu?

  3. Ђорђе,

   нема довољно доказа.

   А ја опет понављам, без јасно дефинисаног мотива убиства сви ти наводни докази немају снаге.

  4. Немам ја ништа лично против Радовановића, али имам против тога да је опчинио Давора (као онај што је био опчинио Ђоковића) који му служи као оруђе у његовом личном рату против Лукача.

   Ја то јасно видим, а ти не видиш.
   Шта да радимо, не треба да се због тога вријеђамо и свађамо.

   Ево, Давор је понио пријаву Сипи, долазе и страни адвокати, па да видимо.

   Џа или бу.
   Јо или по.

  5. Радовановић, Васковић су Даворови Пепе Имази.

   Док се их не ријеши биће само објекат и оружје у њиховим рукама за њихове личне и политичке ратове са Лукачем и Додиком.

   Ђоковић се ријешио Имаза и одмах се вратио.

  6. А вама да развучете једно 10 лета к’о за Вукелића!
   А вама је до истине и правде к’о за Вукелића!

   Неколико појединаца нису институције. То су дјечије приче.

 21. Сад ми је јасније на шта је мој комшо Шефко мислио када је прије 2 године свом рођаку опсовао балијску мајку јер га је овај убјеђивао да је Додик за Бошњаке гори од Раше и Ратка.

  Totalan promasaj.To pokazuje da je Sefko supak kao i ti.obrezan i li ne ,supak je

  Mjera ljudstva nije da li je neko za Dodika ili Rasu…

  Ja i moj prijatelj(Srbin) smo (nakon rucka u dosta poskupom restoranu u prijedoru) istresli dzepove i sve sto smo imali kod sebe dali jednoj neni.Ima otprilike 70-ak g a prosi na parkiralistu u sred Prijedora.Jadna zena.Po mahrami bi zakljucio da nije Bosnjakinja.Svejedno,mene je to veoma ganulo.

  To je Bajram seronjo,ne da ti se ti naprdzavas i kao ovdje nekome cestitas Bajram a ni svoju Slavu ne postujes…

  1. Џасмине,

   шта је спорно у мојој честитки?

   Што сам напоменуо да да сам чекао да то неко други уради прије мене?!

   Или то што сам једини честитао?!

   Није ни једно ни друго.

   Ваш балијски проблем са мном је тај што вас боли истина, а боли вас јер вам ту истину у очи саопштава Србин који искрено презире Младића због злочина према вама, који не оптужује муслимане за почетак рата, који није за распад БиХ.

   Ту сте беспомоћни јер не можете као одговор на моје констатације упутити клишеизиране одговоре као што сте научени.

   Наћеро сам вас у савез са караџићевцима и младићевцима јер вам ваш балијски менталитет не да да из тог клишеа изађете, да признате да сам у праву, да вас ваш ваш испрани мозак дотјерао дотле да вам је СДС најдража странка.

   Тога сте ви свјесни и зато чак и бајрамску честитку схватате као увреду.

   Болест, Џасмине, болест.

   Узми један антибалимцитус и биће ти боље.

 22. УБИЈЕН је син првоборца и РВИ, што је изгледа мање важано од опаљења ЧВОКЕ сину једног другог РВИ.
  Они који су успоставили и изградили такве односе и разлике у друштву су највећи злочинци, изроди и гадови овог народа.

Оставите одговор