Марадона: Аргентински фудбалери 1994. узимали допинг

Бивши капитен и селектор Аргентине Дијего Марадона рекао је да су играчи те репрезентације узимали забрањене супстанце уочи утакмице са Аустралијом, у квалификацијама за Свјетско првенство 1994. године у САД. Марадона је то рекао аргентинској телевизији и оптужио председника Фудбалског савеза Аргентине и потпредседника ФИФА Хулија Грондону да је знао да репрезентативци користе допинг. „Зашто […]

уторак, 24 маја, 2011 / 08:50

Бивши капитен и селектор Аргентине Дијего Марадона рекао је да су играчи те репрезентације узимали забрањене супстанце уочи утакмице са Аустралијом, у квалификацијама за Свјетско првенство 1994. године у САД.

Марадона је то рекао аргентинској телевизији и оптужио председника Фудбалског савеза Аргентине и потпредседника ФИФА Хулија Грондону да је знао да репрезентативци користе допинг.

„Зашто на утакмици са Аустралијом није било допинг контроле, а спроводиле су се на осталим утакмицама… Имали смо 10 контрола, а само их није било на мечу који је одлучивао да ли ће Аргентина играти на Мундијалу у САД. То је превара и Грондона је знао за то”, рекао је Марадона у емисији Фудбал шоу.

„Уочи утакмице добили смо ‘брзу’ кафу. Нешто су нам сипали у кафу и због тога смо брже трчали”, додао је бивши капитен Аргентине.

После ремија са Аустралијом у Сиднеју, Аргентина је у реваншу победила са 1:0 и пласирала се на Светско првенство у САД, са кога је Марадона касније послат кући, јер је био позитиван на недозвољену сусптанцу ефедрин.

Марадона је рекао да је Грондона „већ дуго потпуно свестан да фудбалери узимају дрогу”.

„Узимали смо све што су нам давали лекари. Да бисмо отишли на Светско првенство пили смо чак и сок од поморанџе… Све то тек сада говорим јер Грондона прича о дрогама као да није знао ништа о томе и као да није знао кроз шта сам све пролазио”, рекао је он.

„Не тражим од председника државе да га отпусти, већ сматрам да су потребне промене. После варварства које је починио, погрешно је да га влада подржава само зато што је стар”, додао је Марадона.

Марадона и Гррондона су у сукобу пошто Фудбалски савез Аргентине после Светског првенства у Јужној Африци није жело да му продужи мандат на месту селектора.

Грондона није био доступан за коментар.Оставите одговор