Зворник: Отворен "Комедија фест 2011"

Представом "Народни посланик", Бранислава Нушића, у извођењу Позоришта "Боре Станковића" из Врања, у Зворнику је синоћ званично почео други Позоришни фестивал "Комедија фест 2011". "Комедија фест" отворила је шеф Кабинета начелника општине Зворник Душица Савић. Режисер "Народног посланика" Саша Стојковић рекао је новинарима да је представа строго политичка, али да је очишћена од свега што […]

уторак, мај 24, 2011 / 09:19

Представом "Народни посланик", Бранислава Нушића, у извођењу Позоришта "Боре Станковића" из Врања, у Зворнику је синоћ званично почео други Позоришни фестивал "Комедија фест 2011".

"Комедија фест" отворила је шеф Кабинета начелника општине Зворник Душица Савић.

Режисер "Народног посланика" Саша Стојковић рекао је новинарима да је представа строго политичка, али да је очишћена од свега што не припада суровој политици.

"Представа говори о свим српским проблемима, који скоро да се и не разликују од Нушићевог времена до данас", истакао је Стојковић, додајући да се представа изводи 15 пут.

"Комедија фест", на коме учествују позоришта из Републике Српске, Србије, Црне Горе Хрватске, биће настављен данас представом колашинског Аматерског позоришта "Конект, болан, конект", Дарка Дрљевића у ауторовој режији.

Градско позориште "Јазавац" из Бањалуке извешће 25. маја представу "Мистер Бин", аутора Рована Аткинсона, у режији Владимира Ђорђевића, док ће 26. маја Позориште Приједор извести представу "Херој нације", аутора Ивана М. Лалића, у режији Жељка Касапа.

Театар "Убунту" из Бијељине одиграће 27. маја представу "Жена мог најбољег друга", која у оригиналу носи назив "Свиња", аутора Бранислава Нушића, у режији Соње Кнежевић, док ће 28. маја Народно позориште из Ужица извести комедију "Мушица", Анђела Рукантеа, у режији Славенка Салетовића.

Представом "Декамерон" аутора Ђованија Бокачо, у режији Силвија Стилиновића, коју ће 29. маја пред зворничком публиком извести Сатирично казалиште младих из Славонског Брода, биће завршен "Комедија фест 2011".

На затварању Фестивала биће додијељена награда за најбоље одиграну представу, док ће, у част побједника, Позориште "ДИС" из Бањалуке извести представу "Прељубници", у режији Новице Богдановића.

На јавни конкурс за наступ на овом фестивалу пријавило се 21 позориште из РС, Србије, Црне Горе и Хрватске, а селекторска комисија одабрала је ових осам представа, које ће бити изведене на позоришним даскама Дома младих.

Синоћ је у претфестивалској вечери одржана представа "Како снимити порно филм", коју је извело позориште "Бора Станковић" из Врања.

Организатор "Комедија феста 2011" је Дом омладине, а покровитељ је општина Зворник.Оставите одговор