Мало, пред изборе: Из ЕПРС почишћени Радмановићевци

Након информације да је комплетна управа "Електропривреде РС" на челу са директором Жељком Ковачевићем поднијела оставку, данас стиже и званична потврда.

петак, 20 априла, 2018 / 21:03

На сједници Надзорног одбора "Електропривреде РС" прихваћене су оставке комплетне управе на челу са генералним директором Жељком Ковачевићем. Прихваћене су и оставке замјеника генералног директора ЕРС-а Браниславе Милекић, извршног директора за техничке послове Максима Скоке, извршног директора за економско-финансијске послове Благоја Шупића и извршног директора за организационо-правне послове Ненада Радовића.

"На данашњој сједници имали смо новог вршиоца дужности генералног директора. То је госпођа др Радмила Чичковић. Именовали смо вршиоца дужности извршног директора за правне послове, то је господин др Драгољуб Рељић и именовали смо вршиоца дужности за економско финансијске послове, господина Дарка Милуновића. Остали чланови управе биће именовани у наредном периоду”, рекао је Небојша Рикало, замјеник предсједника Надзорног одбора "Електропривреде РС”.

Информацију о смјени руководства нешто раније за медије је потврдила и премијерка Жељка Цвијановић. Она је рекла и због чега су званично поднијели оставке.

"Због губитака у пословању. То је већ традиционално наше опредјељење. Када ви имате губитке, када не можете да нађете за сваки од њих реално или објективно објашњење то се дешава. Имали смо такве ситуације од здравствених установа, па надаље. И биће тога још”, изјавила је предсједница Владе РС Жељка Цвијановић.

Извори БН телевизије наводе да оставке, или боље речено смјена руководства ЕРС-а, нису ишле глатко. Главна кочница у овој причи наводно је био дојучерашњи технички директор Максим Скоко, који није из СНСД-а, него је главни човјек првог социјалисте, Петра Ђокића, за Херцеговину.

Наводно, у причу око смјене руководства, Додика су увукли бизнисмени Недељко Елек и Вељко Вукелић, протежирајући у трговини струјом лондонску фирму Витол, која има подружницу у Сарајеву и која је, блиска Елеку и Вукелићу.

Иако је, према нашим сазнањима, у прва три мјесеца ове године "Електропривреда РС" остварила приход од 68,5 милиона КМ од извоза струје, бившем руководству пресудила је унутарстраначка борба за превласт. Смијењен је Жељко Ковачевић, кадар Небојше Радмановића, а постављена Радмила Чичковић која припада Додиковом крилу СНСД.2 КОМЕНТАРА

Оставите одговор