Лањске вијести: Министар спорта и страначки приоритет у Бијељини

Једна ствар је код бијељинског СНСД била је за похвалу – уопште се нису трудили да сакрију да је партија изнад свега, а републичке институције само полуга за освајање локалне власти.

петак, април 20, 2018 / 21:07

Када се буде сравњивао списак бешчашћа, ко зна да ли бити простора за овакве пикантне ситнице, које су се одиграле на данашњи дан 2010.

Српска новинска агенција забиљежила је посјету тадашњег министра Проке Драгосављевића Бијељини, а право историјско благо је то што се никоме од оних којима је кроз руке прошла вијест није учинило ништа чудно у следећој реченици која је отишла до јавности.

Драгосављевић је, након разговора са Мићићем, посјетио Општински одбор СНСД-а Бијељина, гдје је разговарао са представницима спортских клубова и организација. Он је најавио да ће бити настављена подршка и помоћ Министарства бијељинском спорту и то по приоритетима и списку који је добио од предсједнице тог одбора Милице Марковић.

У СНСД никад посебно нису правили разлику између Републике и партије, па су буџетске паре доживљавали као своје. Немилице су куповали гласове асвалтирајући путеве, извлачећи новац преко агенције која је номинално помагала пољопривреду и рурална подручја. Међутим, ништа им није помогло да преузму власт у Бијељини, па ни усмјеравање буџетског новца у спортске клубове по партијском приоритету.
Разлог је можда што је министар Проко парама пунио клуб Црвена земља и Нове Веси. Клуб је догурао до прве лиге РС за вријеме Драгосављевићевог мандата, а онда се стрмоглавио. Драгосављевића је партија лагано скрајнула, а овог опскурног лика, сем Црвене земље, памтимо и по подршци (финансијској наравно) концерту Симпл Мајндса, због чега су му опозициони посланици поклонили диск те групе, да бар зна за шта је издвојио паре.
Причу ваља употпунити нечим што нема везе са Проком. Бијељина је по броју спортских клубова, посебно фудбалских, један од лидера у региону. А клубови су заиста дио политичке приче, јер сви се оснивају да би се узела нека пара и контролисало бирачко тијело у селу.
Недавно се дио спортских клубова побунио због расподјеле средстава из буџета, будући да су друголигаши из Дворова, Томбака и Бродца добили више новца него прволигаш из Етно села, а више и од сигурног првака друге лиге из Црњелова. Разлог нелогичности види се у политичкој (не)подобности власника клубова.


1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *