Маја Гојковић искључена из УРС јер је самостално трговала са ДС

ПредсЈедништво Уједињених региона Србије је на данашњој сЈедници искључило из те политичке организације Народну партију, уз образложење да је њена предсЈедница Маја Гојковић у посљедњих мјесец дана више пута грубо прекршила коалициони споразум. – Упркос одлуци Предсједништва УРС да се преговори са потенцијалним партнерима на републичком и на локалном нивоу о формирању власти воде јединствено, […]

уторак, 26 јуна, 2012 / 13:04

ПредсЈедништво Уједињених региона Србије је на данашњој сЈедници искључило из те политичке организације Народну партију, уз образложење да је њена предсЈедница Маја Гојковић у посљедњих мјесец дана више пута грубо прекршила коалициони споразум.

– Упркос одлуци Предсједништва УРС да се преговори са потенцијалним партнерима на републичком и на локалном нивоу о формирању власти воде јединствено, Маја Гојковић их је водила самостално, неовлашћено и у свом личном интересу – наводи се у саопштењу УРС-а.

Гојковић је, како се објашњава, два посланичка мандата која је добила на изборној листи "УРС-Млађан Динкић" мимо знања и сагласности Предсједништва УРС самостално понудила Демократској странци за покушај формирања такозване "патрљак владе".

– Осим тога, Народна партија је мандате освојене на листама УРС на локалним изборима у Лесковцу, Нишу и Младеновцу такође злоупотребила у сопственом интересу. Оваквим поступцима Народна партија је покушала да уруши јединство и нанесе штету УРС-у, због чега је данас донијета једногласна одлука о њеном искључивању – наводи се у саопштењу.

Предсједништво УРС-а се, како се додаје, захваљује Маји Гојковић на
досадашњој сарадњи и жели јој много успјеха у даљем политичком раду.

Предсједништво УРС-а је на данашњој сједници, такође, одлучило да ојача своје редове новим локалним лидерима које су грађани изабрали на мајским изборима.

Због одличних изборних резултата одлучено је да се у Предсједништво УРС-а приме четири нова члана: Горан Љубић из Дољевца, Ненад Стевановић из Осечине, Драган Милић из Великог Градишта и Дарко Томић из Трговишта.Оставите одговор