Николић нуди Дачићу све што тражи?

Предсједник Србије Томислав Николић састао се са јуче са лидером социјалиста Ивицом Дачићем и званично му понудио мјесто мандатара у будућој влади, пише данас "Блиц". Ивица Дачић, како се наводи, није дао конкретан одговор Николићу, већ је рекао да о томе треба да одлучује Предсједништво СПС. Добро упућени извор „Блица“ каже да ће Предсједништво СПС […]

уторак, јун 26, 2012 / 13:17

Предсједник Србије Томислав Николић састао се са јуче са лидером социјалиста Ивицом Дачићем и званично му понудио мјесто мандатара у будућој влади, пише данас "Блиц".

Ивица Дачић, како се наводи, није дао конкретан одговор Николићу, већ је рекао да о томе треба да одлучује Предсједништво СПС. Добро упућени извор „Блица“ каже да ће Предсједништво СПС бити сазвано до петка када би и практично требало да буде окончана дилема – коју ће владу Србија добити.

Лист “Ало“ тврди да је договор “напредњака” и социјалиста постигнут, као и да је Николић понудио Дачићу и све ресоре које је СПС имао у одлазећој Влади са Демократском странком.

Вршилац дужности предсједника СНС Александар Вучић рекао је јуче за Б92 да ће “ДС тешко формирати нову Владу Србије”, као и да “има шансе да владу формирају напредњаци”, не прецизирајући на основу чега то тврди, као ни да ли то значи да су напредњаци постигли договор са социјалистима.

– Не могу да говорим о свим детаљима и стварима које су некима од нас познате пошто нису резултат нечег званичног, већ нефоралних сазнања – рекао је Вучић.

На неформалном састанку ужег руководства СПС крајем прошле недјеље већина високих функционера изнијела је став да у складу са изборним резултатима Ивица Дачић треба да буде премијер.

Међутим, како каже извор из СПС, то и не значи да ће званични врх странке донијети идентичну одлуку. Дачић је лично, наводно, наклоњенији влади са коалицијом око ДС и са Борисом Тадићем, али је спреман да одлуку препусти врху странке.

Српска напредна странка је данас ипак негирала наведене информације.Оставите одговор