Југопатологија: Титов златни сат у вијести испред Благовјештенског сабора Влаха Буковца из 1861. године или бодежа из 19. вијека

Министар културе и информисања Србије Маја Гојковић рекла је да потрага државе за украденим умјетнинама и артефактима даје резултате, јер је недавно у Хонг Конгу откривен украдени златни сат бившег предсједника Југославије Јосипа Броза Тита.


Дани(ј)ел Симић: Јаблан Душка Мазалице

Отварање 20. Међународног фестивала позоришта за дјецу у Бањој Луци, представом по мотивима приповјетке Петра Кочића и у режији Душка Мазалице, један је од ванредно ријетких изузетака, како се успјешно бавити умјетношћу, а остати у оквиру доброг кућног васпитања, које не ради против земље која те храни.

Одбор за стандардизацију српског језика тражи од Уставног суда да одбаци Закон о родној равноправности

Одбор за стандардизацију српског језика саопштио је данас да је да је неопходно да Уставни суд Србије прогласи неуставним недавно усвојени Закон о родној равноправности, јер се тим законом "врши насиље над српским језиком".


Тековине 5. октобра: Умјетност која чека правду

Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић отворила је у Дому Народне скупштине у Београду изложбу 55 репродукција умјетничких слика "Умјетност која чека правду", посвећену несталим сликама, скулптурама и мобијлијару у петооктобарским промјенама 2000. године.


Одјеци обојене револуције: У Аранђеловцу нађена столица украдена у Београду 5. октобра

У згради Мјесне заједнице Прогореоци у Аранђеловцу пронађена је фотеља, још један дио мобилијара из Дома Народне скупштине Србије који је нестао из парламента током демонстрација за вријеме "петооктобарских промјена" 2000. године.Маја осудила Вјерицин твит о Хатиџи Мехметовић

Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић осудила је, како је навела, увреде народног посланика Српске радикалне странке Вјерице Радете које је изнијела поводом смрти предсједника Удружења "Мајке Сребренице" Хатиџе Мехмедовић.Маја Гојковић искључена из УРС јер је самостално трговала са ДС

ПредсЈедништво Уједињених региона Србије је на данашњој сЈедници искључило из те политичке организације Народну партију, уз образложење да је њена предсЈедница Маја Гојковић у посљедњих мјесец дана више пута грубо прекршила коалициони споразум.