Маја осудила Вјерицин твит о Хатиџи Мехметовић

Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић осудила је, како је навела, увреде народног посланика Српске радикалне странке Вјерице Радете које је изнијела поводом смрти предсједника Удружења "Мајке Сребренице" Хатиџе Мехмедовић.

среда, 25 јула, 2018 / 12:34

"Најоштрије осуђујем страшне и недопустиве увреде које не приличе некоме ко је посланик Народне скупштине Републике Србије и угрожавају достојанство Скупштине. У име Народне скупштине и у своје лично име изјављујем искрено саучешће поводом смрти Хатиџе Мехметовић", навела је Гојковићева у саопштењу.

Она је истакла да су изнесени ставови неприхватљиви и ни на који начин не одражавају ставове и вриједности које заступа парламент Србије.

Гојковићева је навела да Скупштина Србије представља представничко тијело цивилизованих и пристојних људи, какви и јесу грађани Србије.

"Скупштина Србије ће наставити да развија сарадњу у региону, залажући се за веће разумевање свих који живе на овим просторима, са циљем стабилности и мира, који су нам неопходни да би се читав регион развијао", поручила је Гојковићева.

Посланик и функционер СРС-а Вјерица Радета је на "Твитеру" написала: "Читам умрла Хатиџа Мехмедовић из удружења бизнисменки Сребренице. Ко ли ће је сахранити. Муж или синови?!".