Лукић призива Калчополи у Србији

Владан Лукић оптужује и тражи "Калчополи" и у српском фудбалу! "Звезда игра најпоштеније и најчасније. А против нашег ривала не гризу сви", каже предсједник Звезде. Црвена звезда је далеко од титуле шампиона Србије, четврту годину заредом. Али, у Љутице Богдана сматрају да је тако морало бити у "нерегуларним условима", да је и у овој сезони […]

среда, 11 маја, 2011 / 12:10

Владан Лукић оптужује и тражи "Калчополи" и у српском фудбалу! "Звезда игра најпоштеније и најчасније. А против нашег ривала не гризу сви", каже предсједник Звезде.

Црвена звезда је далеко од титуле шампиона Србије, четврту годину заредом. Али, у Љутице Богдана сматрају да је тако морало бити у "нерегуларним условима", да је и у овој сезони виђено судијско иживљавање над најтрофејнијим клубом и да је стога и у српском фудбалу потребан један "Калчополи"!

Све ово долази из уста предсједника Црвене звезде Владана Лукића.

Неколико дана после ремија на Карабурми са ОФК Београдом (0:0) који је црвено-беле успорио у јурњави за Партизаном клуб из Љутице Богдана је уложио жалбу на суђење (жале се да су ускраћени за два пенала и да је гол Андрије Калуђеровића потпуно чист и да није било офсајда).

Лукић се на ту жалбу надовезује:

"Пре месец дана сам упозоравао, током јесени на нерегуларност. Тада су сви говорили: ‘види шта прича овај’. На жалост свих звездаша, моје ријечи нико није озбиљно схватио, а црне слутње су се обистиниле. Погледајте шта се дешава, покраду нас, замене тезе, причају да кукамо и праве нас лудим. То раде константно. Труде се на све начине да своје недјело оправдају пред обичним светом који долази на утакмице, и то, углавном, Звездине", рекао је Лукић листу "Курир".

Лукић каже да је ово већ виђено и да се "насиље над Звездом врши годинама".

"То се не дешава само нама већ и осталим клубовима. Недела су посебно кулминирала ове године. За неколико дана имаћемо став о овом питању. Све ово што се дешава на нашу штету захтева озбиљну борбу, а ми ћемо видети како и на који начин. Снимци са наших утакмица све говоре, не треба ја да причам", додао је предсједник Звезде.

Лукић се залаже да се у српском фудбалу спроведе "Калчополи" – акција коју су италијанске правосудне власти организовале у италијанском фудбалу због разноразних нерегуларности и неправилности (многи велики клубови тада су пресељни у ниже рангове такмичења попут Јувентуса и Милана).

"Тако нешто би нам било потребно. јер је много неспортских ствари у српском фудбалу. Ево, нудим одговорним лицима да прво крену од нас, од Црвене звезде, од мојих сарадника и мене", каже Лукић и истиче да Звезда игра "најпоштеније и најчасније"

"За разлику од неких, ми немамо ниједног пријатеља у нашем управном одбору који је и на сличној функцији у неком другом клубу. Нама је пријатељ Војводина, која нас умало победи зимус, ОФК Београд, који нас заустави у борби за титулу, Јавор, који нас прошле сезоне победи у Београду, Напредак, са којим смо одиграли 1:1 у Крушевцу. Против нас сви играју са истим жаром, а не бих могао да се закунем да је исто и кад неки други играју са нашим ривалом", јасно је на кога мисли Лукић.