Ловриновић тужакао Нијемцу Шмиту муслиманске политичаре као самовољне

Шеф Клуба посланика ХДЗ-а у Представиничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Ловриновић упозорио је Кристијана Шмита да је данашња сједница овог дома сазвана мимо Пословинка и процедура.

четвртак, 28 октобра, 2021 / 14:07

Ловриновић је указао да је све чешћа пракса муслиманских политичара у БиХ да повлаче званичне потезе који нису усаглашени, нити у складу са пословником и подсјетио на активности министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић, као и посјету предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића Бриселу.

Ловриновић је оцијенио да "политичари из реда бошњачког народа настоје сворити перцепцију да су они држава, а сви други су реметилачки фактори".

Он је упозорио Шмита да свака сједница или званична посјета са нивоа власти БиХ има пословничку процедуру, али и да се то констатнто крши.

Ловриновић је као све чешћи проблем навео и чињеницу да одлуке које донесе Представнички дом буду представљене као одлуке Парламентарне скупштине БиХ, што није тачно и ствара конфузију.

Он је рекао да је предлагано да се Шмит обрати и Дому народа, али да то није уважено.

Ловриновић истиче да је БиХ једина земља на свијету чији Представнички дом има двије парламентарне већине.

Он је позвао Шмита да, о свему што је данас изнио када је посланицима дата могућност да постављају питања, разговарају отворено.Оставите одговор