Ливањски кантон:Притисните гас, нема казни!

Полицијски службеници МУП-а Ливањског кантона, који су јуче ступили у генерални штрајк јер су због неусвајања буџета остали без плата, неће док траје штрајк кажњавати грађане и писати прекршајне налоге, потврдио је предсједник Синдиката радника МУП-а Тино Кривић. Кривић је најавио ново протестно окупљање полицајаца испред зграде Кантоналне скупштине у Томиславграду, у сриједу, 29. фебруара, […]

субота, 25 фебруара, 2012 / 11:31

Полицијски службеници МУП-а Ливањског кантона, који су јуче ступили у генерални штрајк јер су због неусвајања буџета остали без плата, неће док траје штрајк кажњавати грађане и писати прекршајне налоге, потврдио је предсједник Синдиката радника МУП-а Тино Кривић.

Кривић је најавио ново протестно окупљање полицајаца испред зграде Кантоналне скупштине у Томиславграду, у сриједу, 29. фебруара, када би требало да буде одржана сједница колегијума Скупштине како би се извршио притисак на парламентарне странке да након 17 мјесеци од општих избора формирају нову владу и усвоје буџет за ову годину.

Он је рекао новинарима да се након јучерашњег протеста више од 300 полицајаца и просвјетних радника испред зграде Кантоналне владе у Ливну, нико од одговорних није хтио обратити штрајкачима, а кад су чланови Штрајкачког одбора ушли у зграду нису затекли предсједника Владе у техничком мандату Недиљка Римца, нити било кога ко би одговорио на њихове захтјеве.

Писма подршке штрајку полицијских службеника Ливањског кантона упутили су синдикати МУП-а Посавског, Средњобосанског, Тузланског и Западнохерцеговачког кантона, Унија самосталног синдиката полиције Федерације БиХ и Синдикат полиције Хрватске.0 КОМЕНТАРА