Lecture Performance "КРИВ" аутора Бориса Кадина у Дому омладине

Бања Лука: 14.04.2011. у Дому омладине са почетком у 20 часова : Lecture Performance "КРИВ" аутора Бориса Кадина. Крив! је биографска прича испричана логиком линка/интернета у којој се открива лице човјека који је провео живот радећи унутар корпоративних мрежа и доносећи одлуке које ће утјецати на милијуне других живота. Крив! је представа која балансира на […]

четвртак, 14 априла, 2011 / 22:02

Бања Лука: 14.04.2011. у Дому омладине са почетком у 20 часова : Lecture Performance "КРИВ" аутора Бориса Кадина.

Крив! је биографска прича испричана логиком линка/интернета у којој се открива лице човјека који је провео живот радећи унутар корпоративних мрежа и доносећи одлуке које ће утјецати на милијуне других живота. Крив! је представа која балансира на рубу између збиље и фикције кроз експозицију "economic hitmena", његовог особног искуства, његове животне приче.Перформер вас води у потрагу за танком границом у којој фикционално постаје факционално. Ми живимо у виртуалном добу. Ми знамо како доћи до информације.
Ми знамо да потрага никада неће завршити. Ми знамо да свака прича има неколико верзија. Крив! је представа која претвара библијску куцај и отворити ће ти се у типкај и отворити ће ти се. Michel Foucault тврди: >>Постали смо друштво које непрестано нешто признаје. Признање се широко распространило: у праву, медицини, у педагогији, у друштвеним односима, у љубавним везама; признајемо своје злочине, признајемо своје гријехе,
признајемо своју прошлост и своје болести.<< Крив! се бави управо логиком признања. Живимо у корпорократском систему које је подруштвенило одговорност. Ипак ми знамо да иза тога стоји неки човјек од крви и меса. Ми знамо да и он има обитељ. Ми знамо да одлуке које он доноси имају реалне посљедице и на наш живот. Нетко мора бити одговоран. Нетко мора признати одговорност. Крив! се бави релацијом између информације и рецепције те информације. Крив! се бави нашом жудњом да дознамо истину коју не желимо знати. Данас ми више не вјерујемо никоме. Не вјерујемо политичарима, не вјерујемо економским стручњацима, не вјерујемо лијечницима. Крив! је једно могуће објашњење начина на који функционира свијет који нас окружује.

БОРИС КАДИН (1980. Дубровник) аутор пројеката, перформер и видео умјетник.
Члан Хрватског Друштва Ликовних Умјетника. Дипломирао повијест и филозофију на Филозофском факултету у Задру. Перформер је словенске скупине Виа негатива с којом је досад реализирао 4 пројекта: Крив! 2010., Што ми је рекао Јозеф Бејус док сам мртав лежао у његовом наручју 2009., Аут 2008. и Не као ја 2007. Аутор је и коаутор многобројних сценских пројеката од којих су најважнији: ЕПИК ТРИП са француском театарском скупином Quelversuffle 2010., перформанс/инсталација/изложба Сан Данила Киша с Андрејем Мирчевим 2007.-2009., међународни театарски пројект САЈЛЕНС с театром Васистас 2008.-2009., Анималс вит хјуман ајз и Ритам 20 са Кристијаном Ал Дроубијем, те Ловерс, SURLAmour i L’amour с Наташом Кадин…Такођер се бави и видео умјетношћу па је тако његов експериментални видео рад Санаториј Паноптикум био у службеној конкуренцији ДХФ фестивала Загреб 2005., а ради и видео радове за потребе мултимедијалних пројеката.

УЛАЗ БЕСПЛАТАН!