Лакташи: Појачање за СДС, враћају се бивши чланови из СПС

Одборници СПС у скупштини општине Лакташи приступиће СДС, потврдио је за Српскаинфо Александар Трнинић, челни човјек те странке у Лактшима.

петак, 16 априла, 2021 / 13:49

Осим Трнинића и одборника, у СДС прелази комплетно руководство Општинског одбора СПС Лакташи, те већина чланова тог одбора.

Тиме ће СДС у локалном парламенту имати укупно осам одборника и бити друга странка по снази у Скупштини општине Лакташи, одмах иза СНСД.

Незванично се помиње да ће Трнинић највјероватније по преласку у СДС преузети Општински одбор те странке у Лакташима.

Трнинић је потврдио за Српскаинфо да прелази у СДС, али није желио да открива много детаља, истичући да ће они бити познати након данашње конференције за медије.

На питање зашто се одлучио на овај корак, Трнинић је истакао да је за његов прелазак заслужан замјеник предсједника СДС Милан Радовић, којег цијени и поштује.

Трнинић је СДС напусто у марту 2020. а о његовом повратку се спекулисало у марту ове године, након што је посланик Жељко Бабић напустио СДС. Бабић је искључен из странке, а Трнинић и Бабић били у сукобу.

– Руководство СДС је у тим тренуцима (2020.) била на страни Бабића, јер је он народни посланик, али вријеме је показало да сам био у праву за неке ствари на које сам тада упозоравао – каже Трнинић и додаје:

– То сам, уосталом, показао на протеклим изборима, јер сам направио најбољи резултат за СПС, који је мало ко очекивао. Мој повратак у СДС је убрзао замјеник предсједника СДС Милан Радовић, који је координатор за изборне јединице 1, 2 и 3, односно Крајину. Заиста ми је велика част да будем у тиму који предводи Радовић и зато сам се одлучио вратити у СДС – каже Трнинић.

На посљедњим изборима СПС у Лакташима је остварио резултат који му је донио 4 одборника.