Лагумџија:ХДЗ и СДС могу уз реформе

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија истакао је да би најфункционалније било да Савјет министара буде састављен од двије ентитетске парламентарне већине, а да у случају уставних реформи у формирање власти на државном нивоу треба укључити оба ХДЗ-а и СДС. Лагумџија се данас састао са директором за западни Балкан у Генералној дирекцији Европске комисије за проширење […]

субота, 9 јула, 2011 / 08:17

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија истакао је да би најфункционалније било да Савјет министара буде састављен од двије ентитетске парламентарне већине, а да у случају уставних реформи у формирање власти на државном нивоу треба укључити оба ХДЗ-а и СДС.

Лагумџија се данас састао са директором за западни Балкан у Генералној дирекцији Европске комисије за проширење Пјером Мирелом и вршиоцем дужности шефа Делегације ЕУ у БиХ Ренцом Давидијем.

На састанку је констатовано да за БиХ ЕУ нема алтернативу, и да је обавеза како домаћих политичара тако и међународних фактора да земља убрзаним корацима крене ка придруживању, саопштено је из СДП-а.

Саговорници су се сагласили и да регион југоисточне Европе не може бити стабилан без интеграције БиХ у ЕУ и НАТО и да рад новог Савјета министара примарно мора бити усмјерен ка испуњавању услова за чланство БиХ у Унији и НАТО-у, наводи се у саопштењу.

Лагумџија је "представио досадашње успјехе Владе ФБиХ", оцијенивши рад нове Владе, најбољим од потписивања Дејтонског споразума.