Лагумџија: Ови преговарачи би растурили и Швајцарску

САРАЈЕВО – Предсједник СДП БиХ Златко Лагумџија је, по окончању данашњих преговора политичких лидера БиХ са представницима САД и ЕУ, казао да од договора нема ништа, јер је домаћа петорка још удаљенија него што је била прије почетка преговора. "Сви су се јутрос трудили да покажу да су близу договора, односно да су спремни да […]

среда, октобар 21, 2009 / 12:30

САРАЈЕВО – Предсједник СДП БиХ Златко Лагумџија је, по окончању данашњих преговора политичких лидера БиХ са представницима САД и ЕУ, казао да од договора нема ништа, јер је домаћа петорка још удаљенија него што је била прије почетка преговора.

"Сви су се јутрос трудили да покажу да су близу договора, односно да су спремни да даље разговарају. Тражење новог минимума није ништа друго него тражење алибија за владајућу петорку да је нешто урадила. Када би они постигли договор око још мањег што је данас било пред нама, то би била нова превара ", изјавио је Лагумџија.

Он сматра да више није толики проблем у Уставу, јер би, како је казао, "петорка која преговара, свађа се и мири растурила и Швајцарску заједно са њиховим Уставом за четири године, тако да овде не помажу мале поправке".

Лагумџија истиче да треба направити или " озбиљну поправку политике " или промијенити људе.

Као добру страну данашњег састанка навео је што је међународна заједница спремна да остане "док ово не постане нормална функционална држава ".

Када ће то бити, додао је, зависи од политика људи који воде ову земљу и њене промјене, или промјене самих људи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *