Лацио ојачао десно крило, довео Мусолинијевог праунука

Праунук талијанског диктатора Бенита Мусолинија, 18-годишњи Романо Флоријани Мусолини, приступио је Лазију те ће наступати за његову другу екипу у којој наступају играчи млађи од 19 година.

среда, 3 фебруара, 2021 / 15:25

И вјероватно ниједан његов вршњак на "чизми" не би изазвао толико интересеовање медија, наравно, не само из фудбалских разлога, већ због поријекла, и клуба у који долази.

Млади фудбалер је наводно аполитичан, иако је син некадашње посланице Европског парламента Алесандре Мусолини, која тврди да њен син не жели да се мијеша у политику. Са друге стране, трибине Лација су недвосмислено "нахерене у десно" јер су навијачи овог тима истицали прврженост симболима који су кориштени за вријеме Мусолинијеве владавине Италијом.

"Он је скроман момак који се никад није жалио. Обећава. А презиме? О томе никад нисмо ни причали. Једино је важна његова жеља да игра. И он је заслужује", рекао је Мусолинијев тренер из млађих категорија Мауро Бјанкези.

Иначе, Романо игра на позицији десног крила, што је изазвало нови талас пошалица на рачун јачања деснице у Лацију.Оставите одговор