Крила двоглавог орла у Приједору

Зашто би фотографија за Дан Републике Српске морала бити из Бање Луке са централне прославе?

недеља, 9 јануара, 2022 / 17:04

За разлику од прославе у Бањој Луци, која се одржава под симболом (мрски ПЦ-амблем) наше подјармљености окупаторској власти ОХР, група Самопоштовање из Приједора је направила мурал на којем је сублимирала дух српског народа кроз вијекове и одала почаст јединицама ВРС и Полиције МУП РС, који су учествовали у одбрани града.

Готово је невјероватна подударност у идеолошком и политичком смислу оних који су нападали на Приједор 1941. и 1992. године, да је то забрињавајуће по већ дијагностиковану и колективну српску историјску амнезију. Заправо то је јако опасно, јер управо сваког љета у Приједору покушавају да сакрију потврђено лажној и ратнохушкачкој манифестацији "Дан бијелих трака".

Бригаде ВРС су настављале традиције бригада из Народноослободилачког рата, које су се бориле против Павелића, Хитлера и Мусолинија. Мурал је један практичан начин да се то покаже, уз историјску тачност да је Република Српска за свој грб некада имала двоглавог орла и користила га несметано као вишевјековни симбол српског народа.

Ником није јасно због чега власти РС не враћају двоглавог орла и химну Боже правде, ако смо већ устали против дахија из ОХР.

Но, мурал има и једну ману. Од Дејтона 21.11.1995. године, Републици Српској је насилно уметнут Дистрикт Брчко. Ово је можда грешком карта из временске прогнозе РТРС, али наша исламизирана браћа ће неминовно схватити да је то "агресорска карта немирољубивих Срба, који намјеравају да заузму читаву предратну Општину Брчко, а не по ентитетској линији колико им припада".

Ето, има и код нас таквих. Ми се у њихово име извињавамо.

Тачно се зна куда пролази ентитетска линија кроз Брчко и шта ту припада Републици Српској у случају да се не можемо договорити око "арбитраже".

Сретан Дан суверене, цјеловите и недјељиве Републике Српске!