Костадин Васић о убиству и покушају убиства, само не о Гарићу

Српска демократска странка ултимативно тражи од МУП Републике Српске да хитно идентификује и правди приведе лица која су покушала убити Милета Матића, члана Управног одбора “Алумине“.

среда, 31 јануара, 2018 / 13:05

Трагично је и престрашно да је Република Српска постала мјесто опасног живљења у којем су криминалци јачи од државе.

Подсјећамо да је покојна Данијела Новаковић, борац против режимових криминалних миљеника и отимачине народног новца, своју честитост платила животом. Умјесто да институције стану иза ње, а читаво друштво њену храброст стави на пијадестал, остала је незаштићена и постала жртва система. Умјесто да је награђена највишим заслугама за своју честитост и борбу против криминала, она је те људске врлине платила животом.

Покушај убиства Милета Матића, нажалост, показатељ је да су се обистинила наша упозорења да је режим створио климу у којој људи носе мете на леђима. Режим сије страх и насиље. Четири године режим, али и Тужилаштво БиХ, у фиокама држи предмет пљачке милијарду марака из “Бирача“, а пљачкаши умјесто да су у затвору и даље се боре око једног од последњих привредних ресурса у Републици Српској. Овај пут, на путу грабежљивцима, нашао се Миле Матић који се, након покушаја убиства, бори за живот.

Српска демократска странка поручује режиму, али и српском народу, да нећемо дозволити да више ико страда у Републици Српској због било чијих криминалних интереса. Јасно нам је да, ако не зауставимо овакав мафијашки стил владавине, након покојне Данијеле, Милета, низ ће се наставити и потенцијална мета је сваки становник Републике Српске. То не може! У Републици Српској ће њен народ који је и стварао бити безбједан, а криминалци ће бити тамо гдје им је мјесто – у затвору!

Изјава Костадина Васића, потпредсједника Српске демократске странкеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *