Кошарац: Шаровић је најмање позван да оптужује за повезаност са криминалом, он је оличење тога

Члан Предсједништва СНСД Сташа Кошарац оцијенио је да су несувисле и неутемељене оптужбе предсједника СДС-а Мирка Шаровића да је, како је навео, власт одговорна што је Република Српска постала уточиште опасним криминалним групама које раде против интереса Србије.

понедељак, 24 јануара, 2022 / 11:59

Кошарац је у изјави за Срну нагласио да је Шаровић најмање позван да било кога оптужује за повезаност са криминалним групама, те да би му било паметније да провјери колико ораха има у сопственим џеповима.

"Мирко Шаровић је отјелотворење спреге политике и криминала. У прилог томе најбоље говори чињеница да је својевремено, као предсједник Републике Српске, доносио сумњиве одлуке о помиловању више од 200 осуђеника, а посебно је запањујуће што је ослободио чак и убице, те особе пресуђене за тешке облике криминала", рекао је Кошарац.

Он је констатовао да су и данас упитни разлози због којих је Шаровић злоупотријебио ово дискреционо право предсједника Републике, будући да није постојала ни друштвена нити политичка, а камоли етичка оправданости за такве одлуке.

Према његовим ријечима, свједоци Шаровићевог предсједниковања неријетко говоре и о политичкој подршци коју су он и тада владајући СДС пружали спрези нечасних припадника полиције и криминалног миљеа.

"Када је Шаровић завршио у затвору, криминални миље је био обезглављен. Дио тог миљеа придружио се вођи у затворским ћелијама, а дио је скончао у међусобним обрачунима", навео је Кошарац.

Он је нагласио да, без обзира на напоре и настојања странаца да "оперу" Шаровићеву биографију, грађани Источног Сарајева не заборављају да су се највећи немири и криминални обрачуни дешавали управо у вријеме када је на власти био Шаровић и СДС, при чему су нажалост страдали и недужни људи.

"Знају Шаровићеви суграђани с ким се својевремено возио мотором по Источном Сарајеву. Памте и да је тада у нашем граду било ризично преспавати, а нису заборавили ни колико су страховали ако им се дјеца из парка врате кући с првим мраком", нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, Шаровић данас настоји оправдати повјерење својих иностраних ментора и беспоговорно у јавност пласира дириговане тезе с циљем дестабилизације Републике Српске.

"Исти случај је и са посљедњим Шаровићевим оптужбама на рачун власти у Републици Српској. Таквим безочним лажима настоји се дестабилизовати Република Српска, али и нарушити одлични односи српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића", навео је Кошарац поводом Шаровићеве изјаве да је, како каже, Српска уточиште криминалцима који раде против Србије.