Џао Лиђиан: Запад узалуд свађа Кину и Русију

Кинеско-руски односи наставиће да се стабилно развијају упркос клеветама и дезинформисању које пласира Запад, саопштио је портпарол Министарства спољних послова Кине Џао Лиђијан.

понедељак, јануар 24, 2022 / 11:54

"То нису само клевете против односа наших земаља, већ и изазов за нас и покушај да се оцрне Зимске олимпијске игре у Пекингу", рекао је Џао на питање агенције ТАСС како Кина види лажне вијести које долазе од појединих западних медија о односима Русије и Кине на највишем нивоу.

Он је нагласио да су односи Кине и Русије стабилни и да се добро развијају, те да су било какви покушаји да се они доведу у питање осуђени на пропаст.

Према његовим ријечима, реторика Запада "неће навести међународну заједницу на погрешан пут".

"Чврсто вјерујемо да ће Игре бити сјајан догађај. Вјерујемо да ће то бити успјех којем ће да свједоче лидери других земаља, укључујући руског предсједника Владимира Путина", додао је Џао.

Позивајући се на неименованог дипломату у Пекингу, новинска агенција "Блумберг" објавила је раније да би предсједник Кине Си Ђинпинг могао затражити од Путина да не нападне Украјину током Игара, које се одржавају од 4. до 20. фебруара.

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да је такав извјештај "тајна информациона операција" коју спроводе САД.Оставите одговор